Actualiteit

Aanmelden Nieuwsbrief Anders, Actief en Comfortabel WonenNieuwsbrief over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN nr 14, februari 2023

LaCoTA heeft zich voorgenomen in 2023 vaker een Nieuwsbrief uit te brengen. We willen dat doen samen met partnerorganisaties. Nieuwsbrief 14 wordt begin februari verzonden aan ons adressenbestand. Samen met o.a. de Patiëntenfederatie Nederland wil LaCoTA eraan bijdragen dat ZorgSameBuren elkaar beter kunnen ondersteunen in het gebruik van Digi-zorg. Denk daarbij aan het gebruik van sociale personenalarmering, professionele personenalarmering, sensorische alarmering (leefstijlmonitoring), domotica, medicijndispensor, beeldbellen, zorgcommunicatie via meldkamers, en e-healhcommunicatie. Daar hoort ook bij het vertrouwd raken met een tablet.

Geplaatst op: 22-1-2023

Lees verder

LaCoTA per januari 2023 partnerorganisatie project Vliegwiel in de Wijk van de Patiëntenfederatie Nederland

Het Vliegwiel voor digitale transformatie in de zorg jaagt het gebruik van digitale zorg aan in wijkzorg en ziekenhuizen. De Vliegwielcoalitie is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland. De coalitie met partnerorganisaties helpt zorgverleners en zorgaanbieders met de opschaling van digitale zorg, zodat zoveel mogelijk consumenten en cliënten de voordelen van digitale zorg kunnen ervaren. Dit doen zij in samenwerking met zorgaanbieders, leveranciers van digitale middelen, zorgverzekeraars en natuurlijk patiënten(vertegenwoordigers).

Wim G. Kromwijk, directeur van LaCoTA, is per januari 2023 een van de ambassadeurs voor het project Vliegwiel in de Wijk.

Keten van diensten fors uitgebreid door samenwerking met partners

LaCoTA bundelt dienstverlening van gespecialiseerde aanbieders. Door te investeren in goede samenwerking wordt de keten van dienstverlening voor woonzorgconsumenten heel compleet. Dat doen we op deze website (zie Diensten) en dat doen we op de demo van ons platform SchermVan (zie Demo).

Geplaatst: 18-2-2022

Bemiddeling naar Langer Comfortabel Wonen, en of naar andere woning

Voor bemiddeling naar Langer Comfortabel Wonen werkt LaCoTA sinds begin 2021 samen met partnerorganisatie Woonz. Woonz heeft een uitgebreid overzicht van:

  • Wonen en Zorg in het Groen
  • Luxe seniorenwoningen en zorgvilla's
  • Woningen/appartementen met 24 uurs service en zorgaanbod
  • Particuliere service en zorg aan huis

Samen met Woonz geeft LaCoTA nu informatie over: 

 
Geactualiseerd: 18-2-2022
 
 

Interview met directeur LaCoTA op website 3Bplus

Mooi interview met Wim G. Kromwijk over visie van LaCoTA, Langer Comfortabel Thuiswonen, beeldbellen in coronatijd, thuistechnologie, e-healthcommunicatie, SchermVan en virtuele woongemeenschappen. Zie link.

 

Geplaatst: 25-10-2020