Boer maakt voedselbos rendabel met Tiny Houses

De biologische akkerbouwers Cornelis en Carolien Mosselman mogen voor tien jaar tien tiny houses en een voedselbos realiseren op hun land op Goeree-Overflakkee. Ze zijn inmiddels begonnen met de aanleg van het voedselbos en het eerste tiny house staat ook al op zijn plek, meldt de website Tiny Findy.

Cornelis heeft andere ideeën over modern boeren dan vele andere. Hij kiest voor meer biodiversiteit, strokenteelt en lichte machines. Dit alles om de grond te verbeteren. Zijn bedrijf tovert hij met zijn vrouw om tot een biologisch regeneratieve boerderij. Zo krijgt hij ook interesse in een voedselbos. Cornelis verdiept zich in de permacultuur, maar een rendabel voedselbos realiseren blijkt niet haalbaar. Als een nicht vraagt of ze haar tiny house ergens op zijn land kwijt kan, vallen de puzzelstukjes in elkaar. Meerdere tiny houses op zijn land kunnen zijn voedselbos financieren.

Na vier jaar regelen hebben Cornelis en Carolien nu de vergunningen en financiering rond om de komende toen jaar plaats te bieden aan tien tiny houses. ,,Het was een pittig proces. Tiny houses zijn een bijzonder geval, het is geen gewone woningbouw en de gemeente vond het behoorlijk ingewikkeld. Niets is volgens het boekje. Maar dit is een pilot, we zijn aan het experimenteren met deze nieuwe vorm van wonen en de gemeente durfde gelukkig haar nek uit te steken’’, aldus de Zuid-Hollandse boer op Tiny Findy. ,,We willen hier iets heel moois neerzetten, zo mooi dat de gemeen te het niet meer wil ontmantelen.’’