Wil je onze Nieuwsbrief (gratis) ontvangen meld je dan aan: Anders, Actief en Comfortabel Wonen

 

Nieuwsbrief 15, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN april 2023

LaCoTA geeft informatie over meer dan 30 woonvarianten. Veel daarvan zijn interessant voor zowel jong als ouder. Levensloopflexibel Wonen, sociale netwerken, zorgzame buurten, WoonZorgCirkels, Wonen in het Groen, en Digi-zorg krijgen daarbij bijzondere aandacht. Actieve mensen dragen bij aan vitale gemeenten, een vitale buurgemeenschap en vitale verbindingen! In dit nummer: - GemeenschappelijkWonenDag 20 mei 2023 - Wederkerig wonen: Erfdelen, Knarrenhofjes en meer varianten - Begin je eigen "Cirkelgroep" - Stichting Thuisgekookt: KOKEN VOOR EEN BUUR - In de zorg moet meer ruimte komen voor buurtinitiatieven - Zorgvragers, mantelzorgers en buren meer betrekken bij Digi-zorg - Duitse modelwijk voor KLEIN WONEN - Lezerskorting voor personenalarmering

Geplaatst op: 28-3-2023

Lees verder

Nieuwsbrief 15, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN april 2023

Nieuwsbrief nr 14, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN februari 2023

LaCoTA heeft zich voorgenomen in 2023 vaker een Nieuwsbrief uit te brengen. We willen dat doen samen met partnerorganisaties. Nieuwsbrief 14 is begin februari verzonden aan ons adressenbestand. Samen met o.a. de Patiëntenfederatie Nederland wil LaCoTA eraan bijdragen dat ZorgSameBuren elkaar beter kunnen ondersteunen in het gebruik van Digi-zorg. Denk daarbij aan het gebruik van sociale personenalarmering, professionele personenalarmering, sensorische alarmering (leefstijlmonitoring), domotica, medicijndispensor, beeldbellen, zorgcommunicatie via meldkamers, en e-healhcommunicatie. Daar hoort ook bij het vertrouwd raken met een tablet.

Geplaatst op: 8-2-2023

Lees verder

Nieuwsbrief nr 14, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN februari 2023

Binnen een Cirkelgroep, en met name binnen een VoorZorgCirkel, kunnen mensen elkaar vertrouwd maken met Digi-zorg.

Een VoorZorgCirkel is één van de vele vormen van de woonvariant “Cirkelgroep”. Het is een vorm van Wederkerig Wonen en ook een vorm van Gemeenschappelijk Wonen waarvoor je niet noodzakelijk hoeft te verhuizen. Cirkelgroepen zijn buurtbewoners die met elkaar afspreken serieus “Om te kijken naar elkaar”. Het draagt bij aan het opbouwen van een veilig en zorgzaam netwerk.

Geplaatst op: 12-4-2023

Lees verder

Blogs LaCoTA over Anders, Actief en Comfortabel Wonen

lacota_logo.jpg

LaCoTA schrijft met enige regelmaat blogs over "Anders, Actief en Comfortabel Wonen". Veel van deze blogs verschijnen in magazines en nieuwsbrieven van partner-organisaties.
Kijk bijvoorbeeld op ZorgSaamWonen.

Veel blogs zijn ook geplaatst bij Woonz,  Klein Wonen Magazine en Mijn Buurtje.

Daarnaast schrijft LaCoTA "specials" en "nieuwsbrieven". Zie Specials