Wil je onze Nieuwsbrief (gratis) ontvangen meld je dan aan: Anders, Actief en Comfortabel Wonen

 

Nieuwsbrief 15, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN april 2023

LaCoTA geeft informatie over meer dan 30 woonvarianten. Veel daarvan zijn interessant voor zowel jong als ouder. Levensloopflexibel Wonen, sociale netwerken, zorgzame buurten, WoonZorgCirkels, Wonen in het Groen, en Digi-zorg krijgen daarbij bijzondere aandacht. Actieve mensen dragen bij aan vitale gemeenten, een vitale buurgemeenschap en vitale verbindingen! In dit nummer: - GemeenschappelijkWonenDag 20 mei 2023 - Wederkerig wonen: Erfdelen, Knarrenhofjes en meer varianten - Begin je eigen "Cirkelgroep" - Stichting Thuisgekookt: KOKEN VOOR EEN BUUR - In de zorg moet meer ruimte komen voor buurtinitiatieven - Zorgvragers, mantelzorgers en buren meer betrekken bij Digi-zorg - Duitse modelwijk voor KLEIN WONEN - Lezerskorting voor personenalarmering

Geplaatst op: 28-3-2023

Lees verder

Nieuwsbrief 15, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN april 2023

Nieuwsbrief nr 14, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN februari 2023

LaCoTA heeft zich voorgenomen in 2023 vaker een Nieuwsbrief uit te brengen. We willen dat doen samen met partnerorganisaties. Nieuwsbrief 14 is begin februari verzonden aan ons adressenbestand. Samen met o.a. de Patiëntenfederatie Nederland wil LaCoTA eraan bijdragen dat ZorgSameBuren elkaar beter kunnen ondersteunen in het gebruik van Digi-zorg. Denk daarbij aan het gebruik van sociale personenalarmering, professionele personenalarmering, sensorische alarmering (leefstijlmonitoring), domotica, medicijndispensor, beeldbellen, zorgcommunicatie via meldkamers, en e-healhcommunicatie. Daar hoort ook bij het vertrouwd raken met een tablet.

Geplaatst op: 8-2-2023

Lees verder

Nieuwsbrief nr 14, over ZORGZAME BUREN, ACTIEF EN COMFORTABEL WONEN februari 2023

"Op weg naar NIEUWSBRIEF nr 16"

Nieuwsbrief nr 16 zal een selectie zijn uit o.a. onderstaande nieuwsberichten. We hopen deze Nieuwsbrief in juni te verzenden naar ons adressenbestand en via Sociale Media.

Geplaatst op: 7-2-2023

Lees verder

"Op weg naar NIEUWSBRIEF nr 16"

143.802 woningen opplussen naar COMFORT-WONINGEN

Een Comfort-woning is voorzien van alle gemakken van domotica, dienstverlening, service, welzijnscommunicatie en e-healthcommunicatie. Het totale dienstverleningspakket is modulair opgebouwd. De basis van het pakket bestaat uit een moderne internetverbinding, wifi en sociale personenalarmering. Het pakket kan uitgebouwd worden met meer dan 100 modulen. Er is veel Digi-zorg mogelijk via het gecertificeerde platform. En alles loopt via één dashboard. De meeste "servicecomplexen en complexen aanleunwoningen voor senioren" voldoen nog niet aan dit comfort-niveau!

Geplaatst op: 6-2-2023

Lees verder

143.802 woningen opplussen naar COMFORT-WONINGEN

GemeenschappelijkWonenDag 20 mei 2023

Jaarlijks zetten woongemeenschappen (en dit jaar ook ecodorpen) de derde zaterdag van mei hun deuren open om meer zichtbaarheid te geven aan gemeenschappelijk wonen in al haar vormen. Geplaatst op: 24-3-2023 Lees verder

Geplaatst op: 5-2-2023

Lees verder

GemeenschappelijkWonenDag 20 mei 2023

Blogs LaCoTA over Anders, Actief en Comfortabel Wonen

lacota_logo.jpg

LaCoTA schrijft met enige regelmaat blogs over "Anders, Actief en Comfortabel Wonen". Veel van deze blogs verschijnen in magazines en nieuwsbrieven van partner-organisaties.
Kijk bijvoorbeeld op ZorgSaamWonen.

Veel blogs zijn ook geplaatst bij Woonz,  Klein Wonen Magazine en Mijn Buurtje.

Daarnaast schrijft LaCoTA "specials" en "nieuwsbrieven". Zie Specials