Ook in 2024 doen weer veel Groene Woonprojecten mee aan de GemeenschappelijkWonenDag

De Week van het Wederkerig Wonen loopt in 2024 van woensdag 15 mei tot en met dinsdag 22 mei. De traditionele GemeenschappelijkWonenDag (dit jaar zaterdag 18 mei) is uiteraard het hoogtepunt.

Iedereen is welkom
Iedereen is welkom op de GemeenschappelijkWonenDag. De dag geeft belangstellenden de mogelijkheid een kijkje te nemen in een woongemeenschap. Zeker mensen die overwegen in een gemeenschappelijke woonvorm te gaan wonen zijn zeer welkom. Evenals buurtbewoners en "buurtverbinders". Met een betere bekendheid ontstaat ook meer maatschappelijk draagvlak om nieuwe projecten te realiseren.

Kijk voor woongemeenschappen die in 2024 meedoen, op de website van de GemeenschappelijkWonenDag. Hoe dichter bij de dag hoe langer de lijst projecten! 
Enkele boerderij-projecten die in 2024 meedoen:

 • Vereniging t Hof Popkensburg
  Kasteelstraat 7
  4333 RK Middelburg
  hofpopkensburg.nl
  13:00h - 16:00h
 • Binnentuin-Hoflindebeek (zie begeleidende foto)
  Het Brevier 1
  5844 AS Stevensbeek
  www.binnentuin-hoflindebeek.nl
  12:00h - 16:00h
 • Vriendenerf 
  Ringmus 50
  8121 JL Olst
  www.vriendenerf.nl
  Wij zijn dan open van 11u tot 13u en van 14u tot 16u.

Wie 18 mei niet in de gelegenheid is een woongemeenschap te bezoeken kan, als alternatief, maar toch zeer inspirerend, diverse video’s van BinnensteBuiten bekijken. We geven hier een aantal linkjes naar opnames van hen. Met dank aan BinnensteBuiten, een programma van KRO-NCRV, voor hun mooie, niet geplande, bijdrage aan de Week van het Wederkerig Wonen.

 • Monumentale Stolpboerderij met negen appartementen in Zuidoostbeemster
  De opname van BinnensteBuiten neemt je mee naar stolpboerderij Broederbouw. Een pachtige stolpboerderij in Zuidoostbeemster, met indrukwekkende hal, enkele monumentale appartementen en een blik op de privé tuinen. Veel historische details zijn prachtig bewaard gebleven. In het 18 meter hoge een dak zijn als een soort origami-puzzel negen appartementen gemaakt.
  Video kijken
 • Verbouwde boerderij Steinhagen in het Limburgse Sevenum
  Duurzaam wonen met buren die aandacht en ontmoeting belangrijk vinden. Met die gedachte verbouwde woongemeenschap Steinhagen een boerderij om tot woningen.

  Video kijken

Burgers nemen initiatief op platteland

Ouder worden op het platteland, kan dat? Zijn er wel voldoende voorzieningen? Zijn er mensen die zorg kunnen bieden? Ja, want burgers nemen zelf het initiatief om voorzieningen te regelen. Ze krijgen het voor elkaar door slimme samenwerkingen en gebruik te maken van de kansen die het platteland biedt. Een mooi artikel in Stedebouw & Architectuur van februari 2024. Wim G. Kromwijk, directeur van LaCoTA schrijft eerst over de kansen (en zijn betrokkenheid) in de agrarische sector, waarna gasthoofdredacteur Yvonne Witter drie opvallende voorbeelden laat zien.

Geplaatst op: 9-3-2024

Lees verder

Boer maakt voedselbos rendabel met Tiny Houses

De biologische akkerbouwers Cornelis en Carolien Mosselman mogen voor tien jaar tien tiny houses en een voedselbos realiseren op hun land op Goeree-Overflakkee. Ze zijn inmiddels begonnen met de aanleg van het voedselbos en het eerste tiny house staat ook al op zijn plek, meldt de website Tiny Findy.

Geplaatst op: 4-2-2024

Lees verder

Versnel bouwen voor Wederkerig Wonen (Blog Wim G. Kromwijk)

Komt het kabinet eindelijk een beetje op stoom met een mooie “WoonSnoepwinkel” en dan valt het over asielbeleid. Alsof asielzoekers de grootste veroorzakers zijn van de problemen in Nederland. En met een beetje pech wordt het hele volkshuisvestingsbeleid “controversieel” verklaard waardoor er nog maar weinig wordt gedaan totdat de volgende minister van Volkshuisvesting eindelijk goed is ingewerkt.

Geplaatst op: 26-8-2023

Lees verder

Compact, gezamenlijk en wederkerig wonen op een boerderij

Een fraaie monumentale boerderij in Schalkwijk wordt de komende twee jaar omgetoverd tot het duurzame en zoveel mogelijk zelfvoorzienende ecodorpje Overeind. In 2026, precies 100 jaar na de bouw van de oorspronkelijke boerderij, moet het project klaar zijn. ,,Wij vormen een dorpje met bewoners die eenzelfde visie, ambitie en energie delen om de wereld een beetje mooier te maken’’, aldus bewoner Jurjen van Rossum. Een deel van de boerderij en de schuur zijn al verkocht en nu het achterhuis mag worden gesplitst kunnen er drie compacte woningen van 70 m2 worden gerealiseerd.

Lees verder in Klein Wonen Magazine: https://www.kleinwonenmagazine.nl/klein-wonen/gezamenlijk-compact-wonen-op-boerderij/

Tiny Houses met grote binnentuinen

Twintig jaar geleden was het "Jaar van de Boerderij". Vooral gericht op behoud van oorspronkelijke, soms zelfs monumentale, boerderijgebouwen. Nu komt bij dit belang dat, in verband met het aanpakken van het stikstofprobleem, er mogelijk op korte termijn 3.000 boeren worden uitgekocht, waardoor vooral ook veel hele grote veestallen leeg komen te staan. Die kun je slopen en in het kader van Rood voor Rood vervangen door nieuwe huizen geplakt tegen dorpskernen. Echter er zijn alternatieven.

Geplaatst op: 20-5-2023

Lees verder

"Stichting Wonen met Meer" heeft in Zuid-Holland 3 mooie pilots op boerderijen in voorbereiding

Stichting Wonen met Meer wil geclusterd levensloopgeschikt wonen, veiligheid en ondersteuning op maat, verbinden met een beheerderspaar. Deze is inwonend of woont in de nabije omgeving van de betreffende locatie. Zij kiezen ervoor zich te focussen op dorpen en de kleinere gemeenten tot ongeveer 25.000 inwoners waar steeds vaker voorzieningen wegtrekken en waar bewoners toch het liefst oud willen worden en niet willen verhuizen naar een grotere woonplaats. 

Er zijn concrete plannen voor de verbouw voor de verbouw van een boerderij in Benschop (Projectplan Zeldenrust), Ouderkerk aan den IJssel (Projectplan Den Dikken Boom) en Waarder (De Groendijckhof).

visualisatie-Benschop.jpg

Geplaatst: 3-2-2024

 

Veel varianten van Groen Wonen zijn ook een vorm van Wederkerig Wonen / Cirkelgroepen

Er zijn veel varianten van Cirkelgroepen, allemaal ondersteunen ze het "Omkijken naar Elkaar". Het zijn vormen van Wederkerig Wonen en vormen van Gemeenschappelijk Wonen waarvoor je meestal niet noodzakelijk hoeft te verhuizen. Cirkelgroepen zijn groepjes buurtbewoners die met elkaar afspreken serieus “Om te kijken naar elkaar”. Het draagt bij aan het opbouwen van een veilig en zorgzaam netwerk. En daarnaast doet men vooral ook leuke dingen samen. Bijvoorbeeld samen wandelen, samen hobby's doen en op gezette tijden samen borrelen ergens in de buurt.

Geplaatst op: 14-4-2023

Lees verder

Projecten ERFDELEN in ontwikkeling zoeken extra deelnemers

Het initiatief ERFDELEN timmert goed aan de weg. Zij hebben op het gebied van herontwikkeling van boerderijen het publiciteitsstokje overgenomen van voorheen de Stichting WSB. Ook qua bemiddeling naar diverse locaties. Graag verwijzen we naar hun website https://www.erfdelen.nl

En we noemen ook graag enkele actuele projecten die zij graag in de schijnwerper zetten: 

Buren
In de gemeente Buren is een mooie kans op Erfdelen.
Het terrein van 4,2 ha mag verdeeld worden in 3 kavels en 2 weilanden en er is tevens een minicamping met voorzieningen waaronder een toiletblok.
De voorkeur gaat uit naar verkoop aan een woongroep (CPO). De bestemmingsplan wijziging is vrijwel rond. Er is daarin woonruimte voorzien voor ongeveer 12 tot 14 volwassenen en een aantal kinderen. Op iedere kavel mag maximaal 1 woning gebouwd worden van 750 kuub en er mag in iedere woning maximaal 1 huishouden wonen (1 huishouden kan ook een woongroep zijn). Geïnteresseerde woongroepen kunnen contact opnemen met Alex Adler alexadler@casema.nl

Land van Cuijk
Het college van B&W van het Land van Cuijk heeft in een principe-uitspraak aangegeven dat er 8 – 10 zelfstandige ouderen appartementen toe te willen staan: Hantert 8 Sint Agatha sintanthonis@landelijk-wonen.nl

Lettele op elf kilometer ten noordoosten van Deventer
https://www.gebiedsontwikkeling.nu/artikelen/samen-een-oude-boerderij-herontwikkelen-we-willen-laten-zien-dat-het-ook-anders-kan/

Kansen in Deventer
https://deventerverkoopt.nl/index.php?title=CPO-steenbrugge

Meppel, nieuwbouwgebied Nieuwveense landen
https://www.erve-bosco.nl/

Kansen in de regio Winterswijk
https://buitengebiedzoektbewoners.nl

Meer inspiratie: Voorbeelden

Geactuaiiseerd: 31-5-2023

Heerlijk wonen in CHALET op een landgoed

"Als we later groot zijn gaan we kleiner wonen, als in een hutje op de hei, op een woonboot of in een container.’’ Daarover dromen Renske en Rik al jaren en als de kinderen het huis verlaten, grijpen zij hun kans. Om zich heen kijkend in hun plots veel te grote huis zien zij het licht. ,,We moesten maar eens gaan nadenken dat later misschien nu is’’, vertelt het stel in Tiny Docu van filmmaker Arnoud Klop.

Leest verder in Klein Wonen Magazine: https://www.kleinwonenmagazine.nl/klein-wonen/heerlijk-tiny-op-een-landgoed/

 

Ecoproject De Groene Morgen in Zetten zoekt medebewoners!

Erfdelers gezocht

Op zaterdag 10 juni 2023 organiseren de initiatiefnemers een informatiemiddag in Zetten.
Op een mooi perceel aan de rand van Zetten (gem. Overbetuwe, 7 km van Wageningen) wordt een coöperatief woonproject (CPO) ontwikkeld bestaande uit 13 grondgebonden, duurzame woningen.
Alle (toekomstige) bewoners zijn lid van vereniging De Groene Morgen. De bewoners zorgen samen voor hun leefomgeving en delen de gemeenschappelijke buitenruimte met o.a. een moestuin, voedselbos en een gemeenschapshuis waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden.
Het project is nog op zoek naar een aantal nieuwe leden/toekomstige bewoners van een van de (koop)woningen. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Bekijk onze website: https://degroenemorgen.nl/ Of stuur een mail naar: info@degroenemorgen.nl

Geef een stukje erf cadeau of "koop" het voor jezelf

Energie van de zon kunnen we opvangen via zonnepanelen. Energie van de aarde kunnen we eten via biologische producten. Tijdens vakanties zijn we op zoek naar nog meer roots van en voor ons bestaan. Rust, natuur en verbinding. Terug van vakantie is er voor niet-gepensioneerden vaak weinig andere keus dan terug naar het radartje-zijn binnen de hectische economie. Met een beetje geluk in het weekend nog een beetje tuinieren of fietsen in de natuur. Maar roots blijven trekken.

Geplaatst op: 26-10-2023

Lees verder

Zeg het met BOMEN

Tja, dat die vriend zo bewust over zijn leefomgeving nadacht had hij nog niet eerder zo duidelijk laten merken. Dat zie je overigens wel vaker bij herstellende mensen. Hebben even de tijd gehad om het leven van een andere kant te bekijken.

Geplaatst op: 25-12-2023

Lees verder

Catalogus Initiatiefnemers Nieuwe Natuur

In deze mooie brochure worden een aantal projecten beschreven waarin nieuwe natuur in buitengebieden wordt gerealiseerd.. Het gaat dan om voedselbossen, ecodorpen en natuurverrijkende projecten in combinatie met kleinschalig wonen. Deze burgerinitiatieven kunnen stuk voor stuk bijdragen aan meer natuur en daarmee ook aan de verduurzaming van Nederland en de klimaat- en stikstofproblemen. Meer groen haalt meer CO2 uit de atmosfeer, zorgt voor verkoeling tijdens hitte, buffert water en geeft mensen de kans meer zelfvoorzienend te leven. Al deze projecten stuiten echter op problemen. Een locatie vinden is het meest lastig, maar daarnaast ook de wet- en regelgeving voor bouwen in buitengebieden, de onbekendheid bij ambtenaren en het in contact komen met boeren die een deel van hun grond hiervoor beschikbaar willen stellen.

Geplaatst op: 5-5-2023

Lees verder

ERFDELEN EN KNARRENHOFJES

Veel 65plussers blijken te laat te zijn gaan nadenken over hoe zij na hun pensioen zouden willen wonen. Daardoor ontdekken ze te laat dat ze niet meer kunnen kiezen voor een "Woongemeenschap van de LVGO" (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijke Wonen van 50-plussers). De doelgroep voor nieuwe bewoners ligt daar namelijk tussen 50 en 65. Dat is om de projecten vitaal te houden. LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie) heeft de afgelopen jaren honderden teleurgestelde mensen gesproken. Gelukkig zijn er alternatieven.

Geplaatst op: 19-3-2023

Lees verder

Bemiddeling naar "Wonen en Zorg in het groen" (o.a Woonserviceboerderijen)

Een woonserviceboerderij is een woonvoorziening voor mensen met een zorgindicatie. Het servicepakket is meestal gekoppeld aan een indicatie voor een Persoons Gebonden Budget (PGB). Nadruk ligt op het wonen. Dit in tegenstelling tot een zorgboerderij waar de nadruk ligt op dagbesteding.

In overleg tussen LaCoTA en Woonz is de afspraak gemaakt dat Woonz de vindbaarheid van deze locaties gaat vergemakkelijken. Op hun site is aan het zoekcriterium "ligging" inmiddels de categorie "Wonen in het groen" toegevoegd. Zie https://www.woonz.nl/ 

Ook LaCoTA noemt hieronder een aantal mooie locaties:

Bodegraven: https://accoladezorg.nl/locatie/de-wierickehoeve

Beegden (Limburg): "Hof ter Beegden"  https://www.compartijn.nl/verzorgingshuizen/beegden-huize-ter-beegden (foto hieronder)

Huize ter Beegden.jpg

 

Dinkelland: Amanshoeve | Locatie Agelo

Soest: http://www.eemhorst.nl/

Tubbergen: Amanshoeve | Locatie Manderveen

Vijfherenlanden: https://www.habion.nl/onze-woningen/onze-woningen/zuid-holland/hof-van-leerbroek/ 

Vijfherenlandenhttps://zorghavengroep.nl/particulier-verzorgingshuis/de-wilgenhoeve-hei-en-boeicop (foto hieronder).

 De_Wilgenhoeve.jpg

 

Ook veel van de meer dan 40 vestigingen van aanbieder De Herbergier zijn locaties in het groen (ook een aantal boerderijen) Vestigingen | Herbergier

Kent u nog zo'n mooie Woon-Zorglocatie in het groen?

Geef deze door aan info@lacota.nl .

Bent u aanbieder van ook zo'n mooie locatie in het groen?

En wilt u de vindbaarheid en bemiddelbaarheid van die locatie verbeteren? Geef dit door aan Woonz: https://www.woonz.nl/aanbieden/aanmelden .

Blog: Nieuwe kansen voor woonboerderijen, knarrenhoven en erfdelen

 

Door het stikstof- en klimaatbeleid van de Rijksoverheid kunnen we opnieuw kijken naar de bestemming van vrijkomende boerenerven.

Geplaatst op: 31-8-2022

Lees verder

Blog: Nieuwe kansen Johan Remkes

Even opgezocht in het archief van voorheen de Stichting Wonen van Senioren op Boerderijen (Stichting WSB). De landelijke wet Ruimtelijke ordening, provinciale streekplannen en gemeentelijke bouwvoorschriften zorgden er destijds voor dat veel mooie initiatieven stuk liepen. Het paarse kabinet Kok (zittingsduur 3 augustus 1998 t/m 21 juli 2002) stelde onder verantwoordelijkheid van Minister J.P. Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer een nieuwe wet voor Ruimte op. Daarin werd bewoning van boerenerven door meer dan twee huishoudens ongeveer onmogelijk gemaakt.

Geplaatst op: 30-8-2022

Lees verder

Varianten van Groen Wonen

Er zijn diverse woonvarianten die vallen onder de categorie "Groen Wonen". Het zijn niet alleen woonboerderijen. Denk ook aan: 

 • Buitens 
 • Woonvereniging,  op boerderij. Lees ook Nieuwe kansen woonboerderijen in Klein Wonen MagazineEditie nummer 8, blz 44
 • Driegeneratieboerderij
 • Wonen in cultuurhistorisch erfgoed
 • EcoErven en Landgoederen 
 • Buurgemeenschappen
 • Eco-buurgemeenschappen met eigen energieopwekking en gezamenlijke aanvullende energie-inkoop 
 • Groene buurgemeenschappen met een cluster mantelzorgwoningen 
 • Woongroep voor uitsluitend senioren. 
 • Woonserviceboerderij: boerderijen waar naast de woonfunctie ook zorg en dienstverlening wordt geboden.

Blog: WONEN EN ZORG IN HET GROEN

Recent hebben we 50 mooie locaties toegevoegd aan onze LaCoTA-website. Op deze locaties wordt professionele zorg gecombineerd met wonen in een groene omgeving. Het gaat om kleinschaligewoonzorgprojecten. Sommige projecten zijn gerealiseerd in de bouwkundige vorm van een woonserviceboerderij en soms was een authentieke boerderij zelfs de basis van het project.

Geplaatst op: 1-5-2021

Lees verder

Blog: Ontspullen, doorstromen en daarna verhuizen naar: Groen en Comfortabel Wonen

Voor alles is er een momentum. Iets is lang geen issue en dan ineens kan er een aanleiding zijn waardoor een nieuw thema al je energie vraagt. Verliefd worden, kinderen krijgen, een nieuwe baan, burn-out, pensioen, mantelzorger worden, duurzaam willen wonen, noem maar op. Op buurtborrels spreek je altijd wel iemand die vol is over zijn of haar momentum. Laatst sprak ik twee 80-jarigen met een huis te vol om kleiner te gaan wonen.

Geplaatst op: 28-7-2022

Lees verder

Blog; Mantelzorgwoning in het groen

Een mantelzorgwoning is een volwaardige woning met eigen sanitaire voorzieningen. De woning leunt vaak aan tegen een hoofdwoning waarin de verzorgende partner, mantelzorgverlener of familie woont.

Geplaatst op: 22-7-2022

Lees verder

Mantelzorgwoning aanbieders

Bent u op zoek naar aanbieders van mantelzorgwoningen? Hieronder vindt u een lijstje van vijf verschillende aanbieders, die verschillend zijn in hun aanbod.

 • Top Totaal: hier is veel aandacht voor maatwerk en begeleiding bij het plaatsen. Zij hebben al 25 jaar ervaring! Wilt u bijvoorbeeld een andere indeling? Dan vertalen zij graag uw ideeën tot een ontwerp.
 • Alforte: hier wordt ook rekening gehouden met maatwerk en is zowel koop als huur een mogelijkheid.
 • Mantelzorgwoningen: via deze link vindt u veel verschillende modellen.
 • Seniorenchalets: duurzame en comfortabele woningen ingedeeld naar uw behoefte.
 • Boekhome: heeft veel aandacht voor luxe, zonne-energie en is bekend met SchermVan (het LaCoTA platform voor thuistechnologie en zorgcommunicatie).

LaCoTA en Woonz.nl werken sinds dit voorjaar samen om de vindbaarheid van woonlocaties in het groen te vergemakkelijken en daardoor ook de bemiddeling. Klik hier om woningen in het groen te bekijken op Woonz.nl.

Geplaatst: 19-6-2021

WONEN IN EEN TINY HOUSE OP HET TERREIN VAN EEN ZORGAANBIEDER

Voor wie het wil, medewerker, vrijwilliger of cliënt, wordt dit vaker mogelijk!
Lees meer in de LaCoTA blog in het nieuwste Klein Wonen Magazine  (blz 49).

Butterfly Effect is de eerste organisatie die zo'n project is gestart in de GGZ. LaCoTA is met hen in gesprek om op basis van dit concept ook clusters Senioren Chalets bij zorgaanbieders te realiseren. Zo kunnen cirkelgroepen met vrijstaande Senioren Chalets gevormd worden. Woningen met Zorg of Mantelzorgwoningen.

Zie meer: Omzien naar Elkaar & Wonen met Zorg

Geplaatst: 20-8-2021

Bemiddeling en makelaardij

Bemiddeling voor:

 • Gemeenschappelijk Wonen / Woongemeenschappen
 • Seniorenwoningen
 • Wonen met Zorg
 • Boerderijen en Buitens
 • Kavels zelfbouw
 • Kavels voor clusters Tiny Houses 
 • Mantelzorgwoningen

Zie: Bemiddeling en Verhuizen

Woningen te koop: Buurtschap De Gast te Zuidhorn (prov. Groningen)

Geschakelde grondgebonden woningen en appartementen

Duurzaam wonen midden in een groene omgeving: 9 woningen, 6 appartementen en een gezamenlijk buurthuis
Appartementen vanaf € 272.500 en woningen vanaf € 298.500 VON

Meer info: https://www.buurtschapdegast.nl/

Geplaatst: 29-1-2021

Landgoederen

Landgoederen zijn evenals boerderijen ideale omgevingen om met meer mensen te delen, te onderhouden en te genieten.

De discussie over nieuwe landgoederen in het kader van de reconstructie van het platteland biedt tegenwoordig iets meer kansen. De mogelijkheid om direct bij de bouw een nieuw landhuis te realiseren als woonvereniging van een (klein) aantal appartementen wordt vaker toegestaan. LaCoTA kan daar ondersteuning bij bieden.

Een succesvol voorbeeld is landgoed Singraven. In het bos- en houtwallenrijke landschap van landgoed Singraven worden op zeven historische erven in totaal 16 nieuwe woningen gebouwd. De nieuwe erven sluiten zo veel mogelijk aan bij het beeld van de boerenerven die kenmerkend zijn voor dit gebied. 

Singraven is een landgoed nabij Denekamp in de gemeente Dinkelland. Tot het landgoed behoren behalve de havezate ook de watermolen van Singraven (nu restaurant) aan de Dinkel, een koetshuis en een aantal pachtboerderijen.

*Op Singraven worden de woningen gebouwd op grond in erfpacht. Dat betekent dat u het plan voor de woning koopt en zelf het huis bouwt, maar dat de ondergrond in bezit blijft van het landgoed`. Lees meer

ZorgSaamWonen

ZorgSaamWonen heeft als missie het delen van kennis en het verbinden van professionals en organisaties in één community vanuit het fysieke en sociale domein, teneinde de gezamenlijk opgestelde versnellingsagenda 2030 te realiseren.

Het platform vervult hierin een spilfunctie. Het brengt mensen uit verschillende sectoren bij elkaar om op basis van de eigen professie, deskundigheid of uit belangstelling voor het onderwerp samen te werken en elkaar te helpen bij de opgaven in het vakgebied van wonen, zorg en welzijn.

Ook voor particulieren kan het inspirerend zijn om te lezen over mooie initiatieven in het hele land op inmiddels alle terreinen/thema's waarover ook LaCoTA informatie deelt.

Ga voor meer info naar: https://www.zorgsaamwonen.nl  of  rechtstreeks naar het thema Groen en Gezond: https://www.zorgsaamwonen.nl/thema/groen-en-gezondheid

 

Comfort en veiligheid ook in het buitengebied; regelen van personenalarmering!

Onze oplossing op het gebied van personenalarmering is onderdeel van onze integrale visie op langer comfortabel thuis wonen. LaCoTA is voorstander van een systeem van personenalarmering dat ook te bedienen is vanaf een pc, tablet, smartphone of smart-tv. Zodoende is onze oplossing ook volledig te integreren in de app/web SchermVan. De module voor personenalarmering op het SchermVan bestaat in de basis uit een paniekknop voor personenalarmering. SchermVan is uit te breiden met huisautomatisering, een elektronisch voordeurslot, beeldbellen en heel veel apps en links naar dienstverlening en zorgcommunicatie.

Om de veiligheid in huis nog verder te verbeteren (zeker voor senioren!), kan het SchermVan worden uitgebreid met een groot aantal beveiligingscomponenten.
Het grote voordeel van onze modulaire aanpak is dat de gebruiker kan beslissen aan welke functionaliteiten hij of zij behoefte heeft en dus nooit betaalt voor functies die (nog) niet nodig zijn.

Lees hier onze special over personenalarmering  

Vergoeding

 • Uw gemeente kan u soms aansluiten op personenalarmering (Wmo-ondersteuning). Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u zich thuis niet veilig voelt. En u kunt niemand waarschuwen als er iets mis is. U kunt met uw gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering.
 • Heeft u een medische indicatie van uw huisarts of medisch specialist? Dan kunt u de zorgverzekeraar om een vergoeding vragen. Vind snel het juiste formulier van uw zorgverzekeraar voor de aanvraag.

Zie verder Scherm van LaCoTA & info per gemeente

Meer informatie: info@lacota.nl

Geplaatst 26-2-2021

Boerderijen en Buitens

Zie o.a. het aanbod van Buitenstate Makelaars: https://www.buitenstate.nl/