Wanneer komt de app/web SchermVan beschikbaar?

In de loop van maart 2019 komt de app/web beschikbaar voor Android apparaten (tablets en smartphone). We starten met het plaatsen van een demo-versie op onze website. Ook werken we aan een speciale dedicated Comfort-tablet; een soort uitgebreide afstandsbediening voor thuistechnologie, dienstverlening, buurtcommunicatie, mantelzorg en zorgcommunicatie.

SchermVan kan draaien op androidversies van smartphone, tablet, PC en MantelzorgScherm.

Ga naar: Demo

SchermVan; wat kun je met deze app/web?

De app/web SchermVan integreert verschillende functies op gebieden als huisautomatisering, dienstverlening, zorgverlening en buurtcommunicatie. SchermVan bevat bijvoorbeeld modules voor beeldbellen, de bediening van thuistechnologie en het oproepen van zorg. Voorheen waren er voor deze functionaliteiten verschillende apparaten, apps of afstandsbedieningen nodig. SchermVan bundelt al deze functionaliteiten binnen één app.

Deze naadloze integratie van diverse functionaliteiten is echter niet het enige dat SchermVan uniek maakt. Er zijn meer unieke aspecten:

  • De app is voor gebruikers gratis. De comfort-tablet wordt opgenomen in de modulaire abonnementenstructuur van XS-Comfort.
  • Alle modulen van XS-Comfort kunnen worden bediend vanuit de comfort-tablet.
  • Een tablet is voor veel ouderen gemakkelijker te bedienen dan een smartphone. En een dedicated tablet loopt niet vol met eindeloos veel app’s.
  • De opmaak van alle functionaliteiten binnen de app is uniform, zodat de informatie overzichtelijk blijft. Het basisscherm bestaat uit 12 buttons.
  • Na registratie wordt er, bij de button “gemeente” automatisch ook een link gemaakt naar relevante gemeentelijke informatie over de WMO en Langer Comfortabel Wonen, van de gemeente waarin de gebruiker woont. Dit maakt het voor gemeenten relevanter hun informatie beter toegankelijk aan te bieden.
  • De aanvraag en de inrichting van SchermVan kan - ook voor mensen die plots (meer) zorgbehoevend worden - snel georganiseerd worden, bijvoorbeeld door een familielid, zelfs wanneer deze zich aan de andere kant van het land bevindt.
  • De geïntegreerde functionaliteiten betekenen een ontlasting voor de communicatie van en met mantelzorgers.
  • Omdat de app overal op dezelfde manier werkt, kunnen gebruikers elkaar gemakkelijker ondersteunen in het gebruik ervan. LaCoTA leidt ook trainers op, die de gebruiker desgewenst extra kunnen bijstaan.
  • Deze standaard is open source, zodat veel domotica-modulen er gemakkelijk mee kunnen communiceren en de kosten laag blijven.
  • De achterliggende protocollen zijn gericht op privacy. Zodoende is zorgcommunicatie via SchermVan veilig en betrouwbaar.

Kijk op:  Demo

Eerste gemeentelijke infopagina's "Langer Comfortabel" gereed.

De standaardpagina is al te zien op Demo achter de button gemeente.

De eerste gemeenten waarvoor we de infopagina's hebben geconcretiseerd zijn:

Binnenkort verschijnen de gedetailleerdere invullingen voor meer gemeenten. Zie de pagina  Per Gemeente

Geactualiseerd 16-3-2019

Gemeentelijke info achter de app/web SchermVan

Na registratie op de app/web SchermVan wordt er, bij de button “gemeente”, automatisch ook een link gemaakt naar relevante gemeentelijke informatie over de WMO en Langer Comfortabel Wonen. Deze gemeentelijke info komt daardoor snel en gemakkelijker beschikbaar voor de gebruiker van de app.

Voor gemeenten wordt het belangrijk hun informatie ook via deze weg toegankelijker aan te bieden.

LaCoTA biedt deze service aan gemeenten met een licentie voor de app/web SchermVan.

Geplaatst 14-02-2019

Gemeente Harderwijk geeft korting op aanschaf elektronisch voordeurslot

De gemeente Harderwijk stelt in 2018 voor 100 bewoners van de gemeente  € 150,-- beschikbaar als zij een e-slot aanschaffen. Als bewoners al een sleutelkluisje hebben wordt deze tijdens de installatie van het e-slot verwijderd. Harderwijk wil hiermee bijdragen aan veiligheid binnen de gemeente.

Er is ook een huurconstructie voor het e-slot beschikbaar via een abonnementensysteem. Installatiekosten en gemeentelijke korting kunnen in het abonnementstarief verwerkt worden.

Aan het abonnement kan bovendien een voordelige en schaalbare personenalarmering worden toegevoegd.

Belangstelling? info@lacota.nl