Onze nieuwe folder: OnbeZorgd

Eén app voor de volledige keten van Langer Zelfstandig Thuis, personenalarmering, domotica, mantelzorg, WMO-zorg, tot en met woonservice-zorg. Modulair en alles te monitoren via één dashboard.

Completer kan de keten niet zijn! Nu ook beeldbellen voor mantelzorgers via TV-toestel. Bekijk: OnbeZorgd - LaCoTA.pdf

Geplaatst: 12-12-2021

Dienstverlening LaCoTA fors uitgebreid door samenwerking met partners

Zie Dienstverlening

Dienstverlening via Woonz

LaCoTA bundelt dienstverlening van gespecialiseerde aanbieders. Dat doen we op ons platform SchermVan. Veel aanbod loopt via onze partner Woonz. Hun aanbod dat comfortabel wonen makkelijker maakt

 1. Maaltijdzorg
 2. Klushulp
 3. Schoonmaak
 4. Tuinieren
 5. Gezelschap
 6. Persoonlijke verzorging
 7. Nachtzorg
 8. Overwaarde woning benutten
 9. Woningaanpassing/domotica
 10. Huurwoning met zorg zoeken
 11. Wonen en Zorg in het groen
 12. (Levens) testament-begeleiding aan huis

Op het dienstenplatform van Woonz zijn ook de volgende twee tools te vinden: het Familiegesprek en de ZilverHuis check. Met het familiegesprek hoopt Woonz families te helpen. Hier vindt de platformbezoeker gespreksstarters om het (soms wat moeilijke) gesprek over 'later' tussen generaties te voeren.

Met de ZilverHuis check krijgt een bezoeker door het invullen van vragen direct inzicht in de geschatte kosten van woningaanpassingen en diensten voor langer zelfstandig thuiswonen.

LaCoTA schrijft regelmatig blogs voor Woonz. LaCoTA werkt sinds het voorjaar van 2021 samen met Woonz om Wonen met Zorg in het Groen beter in kaart te brengen. LaCoTA wil via de blogs bij Woonz ook, als bijdrage aan Langer Comfortabel Wonen, de mogelijkheden van thuistechnologie en e-Healthcommunicatie beter in kaart brengen.

Lees meer over Woonz:  https://www.woonz.nl/informatie-inspiratie/hoe-werkt-het/diensten-producten-vinden/

Blogs van LaCoTA op het platform Woonz vindt u op: Nieuwsbrieven & Blogs

Bewerkt: 3-1-2022

Bibliotheken nemen in steeds meer gemeenten het voortouw in uitleg DIGITALE ZORG

Het kan u niet ontgaan zijn: er komen steeds meer digitale mogelijkheden om de eigen gezondheid te monitoren en zorg zelf te regelen. Huisartsen en ziekenhuizen moedigen patiënten aan om gebruik te maken van patiëntenportalen. En huisartsen en specialisten gebruiken het videoconsult als digitaal alternatief voor de fysieke afspraak.

Echter er is nog een grote groep mensen die moeite heeft om deze ontwikkelingen bij te benen. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed weten waar het over gaat, het moeilijk vinden, bang zijn om fouten te maken of omdat ze gewoon niet weten wat ze er aan hebben. En sommigen hebben weinig ervaring met het gebruik van internet op de computer en apps op tablet en smartphone.

Bibliotheken nemen in steeds meer gemeenten het voortouw om mensen uitleg te geven over deze ontwikkelingen in de zorg. Zij gaan met het programma "DigiVitaler – digitale zorg dichterbij"  mensen op weg helpen met het gebruiken van digitale zorg.

DigiVitaler wordt onderdeel van het online educatieve programma van openbare bibliotheken. De inhoud van het lesprogramma van DigiVitaler sluit aan bij lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen in de zorg. We verwachten daarom dat ook welzijnsorganisaties en zorgorganisaties op termijn een rol gaan spelen in het onder de aandacht brengen en het beschikbaar stellen van DigiVitaler.

DigiVitaler is ook een prima basis voor het werk van Digi-/Domoticateams die bij mensen thuis ondersteuning kunnen bieden.

Bekijk voor meer informatie de website digivitaler.nl

En zie voor meer ondersteuningspunten bij u in de buurt: "informatiepunt.nl" 

Geplaatst: 8-7-2021