Samen Bouwen in stroomversnelling

Verbluffend om te zien hoe Wederkerig Wonen in een stroomversnelling komt. Op de nieuwe website CrowdBuilding zijn in korte tijd heel veel bouwlocaties zichtbaar gemaakt waar hard gewerkt is, of wordt, aan nieuwe woonvarianten. Een heleboel nieuwe pareltjes waar je niet individualistisch gaat wonen, maar waar mensen wat meer naar elkaar omkijken. Soms ook mooie kansen voor Community-Care. 

CrowdBuilding-tekening-2-1280x640.jpg

Veel varianten
Er worden bouwlocaties genoemd voor Senioren Collectieven, Intergenerationeel Wonen, Single Parents Community’s, Gemeenschappelijk Wonen, Erfdelen, Ecodorpen, Tiny Houses, Karakterpanden, Zelfbouw, Waterwonen en meer.
Ik mis er nog een paar en veronderstel dat die nog wel toegevoegd worden. Chalets voor Cirkelgroepen, Cluster met comfort-appartementen, Gestippeld Wonen en WoonServiceBoerderijen. 

Wat de locaties gemeen hebben is dat toekomstige bewoners vaak zelf het initiatief namen of betrokken waren bij de planvorming. Of minstens ervoor gekozen hebben er op basis van wederkerigheid te gaan wonen. 

CrowdBuilding-voorbeelden-1024x482.jpg

Op CrowdBuilding zie je verschillende collectieve woonvormen. Afbeelding: CrowdBuilding

Complimenten
De site van CrowdBuilding is een mooie eigentijdse aanvulling op sites die al 20 jaar actief zijn op dit gebied. En op sites voor de specifieke woonvarianten. Het werkt echt inspirerend om veel varianten te zien.
CrowdBuilding wil zo compleet mogelijk worden op het gebied van collectieve zelfbouw initiatieven. Er staan nu al mooie projecten op waar je van kunt leren, evenals kavels waarop gebouwd kan worden via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Ook zijn er tips te lezen hoe je een collectief bouwproject kunt opstarten. Je kunt je aanmelden en op de hoogte blijven van ontwikkelingen en in contact komen met mensen met dezelfde woondroom.

Andere websites
Er zijn natuurlijk ook nog tal van al eerder gestarte websites voor het zoeken van geschikte initiatieven en locaties:
Woongroep.net. Daarop zijn de volgende rubrieken voor matching te gebruiken: pand of bouwlocatie aangeboden; woongroep zoekt pand; woongroep in oprichting; woongroep zoekt bewoner.
Deze site is ook heel nuttig voor matching tussen bestaande projecten en nieuwe bewoners.
Particulieropdrachtgeverschap
Facebook groep over Gemeenschappelijk Wonen
Omslag

Meer lezen over
Anders en Actief Wonen
Wederkerig Wonen