Het vinden van een andere woning begint bij dagdromen

Het vinden van een andere woning begint bij dagdromen. Dromen dat het fijner kan, comfortabeler, duurzamer, groener, goedkoper of duurder, beter behapbaar, met meer “meer omkijken naar elkaar”, meer service en of meer zorg.

Loge_Anders_en_Actief_Wonen.png

 

Anders en Actief Wonen Dat waren rond 2000 ook de drijfveren voor KESconsult om het label “Wonen van Senioren op Boerderijen” op te zetten, rond 2010 het label  Anders, Actief en Duurzaam Wonen te starten met een eigen website eromheen, in 2012 het label Buurgemeenschappen, en in 2013 LaCoTA. Uiteraard ontstond ook de wens om een digitale nieuwsbrief uit te geven om woonzorgconsumenten te inspireren. Samen met andere partijen werd nagedacht of we zouden kunnen doorgroeien naar een mooi glossy magazine over Anders en Actief Wonen. Veel dromen blijven bij dromen of bij inspireren van anderen. Feit is dat de volkshuisvesting in Nederland de afgelopen 40 jaar enorm veel diverser is geworden met steeds meer verschillende woonvormen. Binnen LaCoTA pretenderen we informatie te geven over wel 30 verschillende woonvarianten.

Steeds meer ZZP-ers, kleinere en grotere adviesbureaus zijn zich gaan richten op het ondersteunen van mensen bij het realiseren van hun woondromen.

Door de jaren heen zijn sommige personen voor mij vertrouwde en inspirerende sparringpartners gebleven. Een daarvan is Yvonne Witter, een jaar geleden een van de oprichters van ZorgSaamWonen. Met anderen heeft zij de droom van een breed inspirerend digitaal magazine over Anders en Actief Wonen gerealiseerd!

ZorgSaamWonen.png

ZorgSaamWonen In het voorwoord bij het magazine ter gelegenheid van de terugblik op het eerste jaar functioneren van ZorgSaamWonen schrijft zij; “Precies een jaar geleden is ZorgSaamWonen opgericht. Ik zie ons nog zo staan in het theater van Rotterdam: een zaal vol enthousiaste deelnemers en op het podium de founding partners en experts en wethouder Sven de Langen van de gemeente Rotterdam als gastheer. De officiële start van het platform ZorgSaamWonen vond plaats toen we twee linten die symbool stonden voor het fysieke en sociale domein met elkaar verbonden. Het congres was fantastisch en zowel deelnemers als de sprekers kwamen er vol inspiratie en energie vandaan. Dat gevoel is het hele jaar gebleven. Ondanks de bijzondere periode die corona met zich meebracht en nog steeds brengt. Het weerhield ZorgSaamWonen er niet van om samen met de partners, leden en experts activiteiten op te pakken en bijeenkomsten te organiseren. Digithons, ronde tafels, en webinars. We groeien en bloeien, wekelijks sluiten mensen zich aan. Als persoonlijk lid, als bedrijfslid, als partner. Samen vormen we het platform, samen verbinden we het fysieke en sociale domein. Samen zetten we ons in voor een samenleving waarin ouderen, mensen met en zonder beperkingen in veilige wijken prettig kunnen wonen, werken, recreëren en ontmoeten. En zorg kunnen ontvangen als dat nodig is.”

Deze blog is eerder geplaatst in ZorgSaamWonen Het vinden van een andere woning begint bij dagdromen(18 januari 2021).