KRO/NCRV biedt met programma BinnensteBuiten regelmatig prachtige inkijkjes in projecten Wederkerig Wonen

LaCoTA en ZorgSaamWonen rekken dit jaar de inmiddels traditionele GemeenschappelijkWonenDag (derde zaterdag van mei) op naar een Week van het Wederkerig Wonen. Zij doen dat door in en rond die week diverse nieuwe blogs over het onderwerp te publiceren. De Week van het Wederkerig Wonen loopt van woensdag 15 mei tot en met dinsdag 22 mei. De traditionele GemeenschappelijkWonenDag (dit jaar zaterdag 18 mei) blijft uiteraard het hoogtepunt.

Wie 18 mei niet in de gelegenheid is een woongemeenschap te bezoeken kan, als alternatief, maar toch zeer inspirerend, diverse video’s van BinnensteBuiten bekijken. We hebben in deze blog een aantal linkjes naar opnames van hen verzameld. Met dank aan BinnensteBuiten voor hun mooie, niet geplande, bijdrage aan de Week van het Wederkerig Wonen.
BinnensteBuiten.jpg

Monumentale Stolpboerderij met negen appartementen in Zuidoostbeemster
De opname van BinnensteBuiten neemt je mee naar stolpboerderij Broederbouw. Een pachtige stolpboerderij in Zuidoostbeemster, met indrukwekkende hal, enkele monumentale appartementen en een blik op de privé tuinen. Veel historische details zijn prachtig bewaard gebleven. In het 18 meter hoge een dak zijn als een soort origami-puzzel negen appartementen gemaakt.
Video kijken

Centraal Wonen project de Wandelmeent in Hilversum
Een van de eerste doorbraken in de jaren 70 op het gebied van Wederkerig Wonen. Een project voor alle leeftijden.
Video kijken

Leusden. Mantelzorgwoning in tuin van moeder
Video kijken

Amsterdamse woongroep bouwt zelf in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) een woongemeenschap van 50 vrienden.
Video kijken

Collectieve woonplek in oude school in Nijmegen
Initiatief om de oude Lourdesschool (1927) om te toveren tot een collectieve woonplek. Geen woongroep, maar een plek waar bewoners oog hebben voor elkaar. Het thema: levensloopbestendig en duurzaam.
Video kijken

Verbouwde boerderij Steinhagen in het Limburgse Sevenum
Duurzaam wonen met buren die aandacht en ontmoeting belangrijk vinden. Met die gedachte verbouwde woongemeenschap Steinhagen een boerderij om tot woningen.
Video kijken

Meer informatie over 18 mei 2024
In een eerdere blog is de Week van het Wederkerig Wonen aangekondigd. De GemeenschappelijkWonenDag op zaterdag 18 mei geeft belangstellenden de mogelijkheid om zelf een project Wederkerig Wonen van binnen te gaan bekijken en met bewoners te praten over hun ervaringen. Kijk voor woongemeenschappen die in 2024 hun deuren openzetten op de website van de GemeenschappelijkWonenDag.

Kijk ook op
LaCoTA-pagina over Wederkerig Wonen
LaCoTA-pagina over Groen Wonen 

GemeenschappelijkWonen.jpg