Toelichting

In de volkshuisvesting wordt meer aangeboden dan alleen “rijtjeshuizen”! 

Met deze pagina wil LaCoTA, vanuit het woonzorgconsumentenbelang, zo veel mogelijk informatie over keuzemogelijkheden toegankelijk maken. Als kenniscentrum verstrekken we informatie over meer dan 30 woonvarianten. Veel woonvarianten zijn interessant voor zowel jong als ouder. 
LaCoTA draagt bij aan bemiddeling tussen vraag, aanbod en keuzemogelijkheden. 

Bemiddeling naar Samen Bouwen: CrowdBuilding

Verbluffend om te zien hoe Wederkerig Wonen in een stroomversnelling komt. Op de nieuwe website CrowdBuilding zijn in korte tijd heel veel bouwlocaties zichtbaar gemaakt waar hard gewerkt is, of wordt, aan nieuwe woonvarianten. Een heleboel nieuwe pareltjes waar je niet individualistisch gaat wonen, maar waar mensen wat meer naar elkaar omkijken. Soms ook mooie kansen voor Community-Care.

Geplaatst op: 5-2-2024

Lees verder

Woongemeenschappen zoeken nieuwe bewoners

Op zoek naar een woning in een woongemeenschap? Kijk op www.woongroep.net of op www.lvgo.nl voor actuele mogelijkheden.

ERFDELEN

Het initiatief ERFDELEN timmert goed aan de weg. Zij lijken landelijk op het gebied van herontwikkeling van boerderijen het publiciteitsstokje overgenomen te hebben van voorheen de Stichting Wonen van Senioren op Boerderijen (nu onderdeel van LaCoTA). Ook qua bemiddeling naar diverse locaties. Graag verwijzen we naar hun website https://www.erfdelen.nl

Geactuaiiseerd 7-8-2022

Er valt te kiezen!

 

KiesBeter in de Zorg
KiesBeter.nl geeft inzicht in de kwaliteit van zorg en biedt de mogelijkheid zorgverleners, wachttijden en zorgpolissen te vergelijken. Wat u ook zoekt in de zorg. KiesBeter.nl helpt u bij het maken van de juiste keuze.

 

Bemiddeling naar LANGER COMFORTABEL blijven wonen (in eigen woning), of zoeken naar een andere woning

Voor bemiddeling naar Langer Comfortabel Wonen werkt LaCoTA sinds begin 2021 samen met partnerorganisatie Woonz. Woonz heeft een uitgebreid overzicht van:

  • Wonen en Zorg in het Groen
  • Luxe seniorenwoningen en zorgvilla's
  • Woningen/appartementen met 24 uurs service en zorgaanbod
  • Particuliere service en zorg aan huis

Voor andere woonvarianten verwijst LaCoTA door naar andere gespecialiseerde partner-organisaties.
LaCoTA richt momenteel alle aandacht op het realiseren van Digi-Domoticateams in Nederland om te zorgen dat mensen voldoende ondersteuning kunnen krijgen bij gebruik van moderne thuistechnologie, personenalarmering, beeldbelcommunicatie en zorgcommunicatie.


Geactualiseerd: 27-6-2021

Makelaars Seniorenwoningen

Misschien denkt ook u, dat brede deuren en het ontbreken van drempels voldoende zijn om als senior prettig te wonen en te kunnen blijven wonen. Helaas, dit is maar een klein stukje van de waarheid. Een seniorkeurmakelaar® heeft een speciale extra training gevolgd en weet wat nodig is voor een "levensloopbestendige" woning: wat er standaard aanwezig moet zijn in een huis en wat de bewoner later zonder al teveel problemen verder kan verbeteren. Hij of zij kan u dan ook precies vertellen of de woning die u op het oog heeft daaraan voldoet, of waarom niet. Zo kunt u een goede keuze maken! Zoek een seniorkeurmakelaar® bij u in de buurt.

Zie voor meer info: Makelaars seniorenwoningen

Makelaars "Boerderijen en Buitens"

Wonen in rust en ruimte. Buitenkansen in wonen; onroerend goed in het buitengebied.

Meer info: Buitenstate makelaars

Mantelzorgwoning aanbieders

Bent u op zoek naar aanbieders van mantelzorgwoningen? Hieronder vindt u een lijstje van vijf verschillende aanbieders, die verschillend zijn in hun aanbod.

  • Top Totaal: hier is veel aandacht voor maatwerk en begeleiding bij het plaatsen. Zij hebben al 25 jaar ervaring! Wilt u bijvoorbeeld een andere indeling? Dan vertalen zij graag uw ideeën tot een ontwerp.
  • Alforte: hier wordt ook rekening gehouden met maatwerk en is zowel koop als huur een mogelijkheid.
  • Mantelzorgwoningen: via deze link vindt u veel verschillende modellen.
  • Seniorenchalets: duurzame en comfortabele woningen ingedeeld naar uw behoefte.
  • Boekhome: heeft veel aandacht voor luxe, zonne-energie en is bekend met SchermVan (het LaCoTA platform voor thuistechnologie en zorgcommunicatie).

Geplaatst: 19-6-2021

Blog; Ontspullen, doorstromen en daarna comfortabel wonen

Voor alles is er een momentum. Iets is lang geen issue en dan ineens kan er een aanleiding zijn waardoor een nieuw thema al je energie vraagt. Verliefd worden, kinderen krijgen, een nieuwe baan, burn-out, pensioen, mantelzorger worden, duurzaam willen wonen, noem maar op. Op buurtborrels spreek je altijd wel iemand die vol is over zijn of haar momentum. Laatst sprak ik twee 80-jarigen met een huis te vol om kleiner te gaan wonen.

Geplaatst op: 28-7-2022

Lees verder

Comfortabel en veilig wonen

LaCoTA richt momenteel alle aandacht op het realiseren van Digi-Domoticateams in Nederland om te zorgen dat mensen (ook in het buitengebied!) voldoende ondersteuning kunnen krijgen bij gebruik van moderne thuistechnologie, personenalarmering, beeldbelcommunicatie en zorgcommunicatie. Kijk op Scherm van LaCoTA & Info per gemeente

Geplaatst: 7-8-2022