Direct naar bestellen in onze webwinkel:

 www.ablesmarthome.nl/lacota

SchermVan; een web/app voor Langer Comfortabel Wonen

LaCoTA heeft een samenhangend pakket thuistechnologie bijeengebracht in één platform. Het pakket is beschikbaar via het robuuste MantelzorgScherm maar ook op gewone tablet, PC en smartphone. Het Comfort-pakket bestaat uit zes onderdelen.

 • Internettoegang tot het pakket
 • Communicatie (beeldbellen, beeldbelzorg, gewoon telefoneren)
 • Mantelzorg
 • Huisautomatisering (sociale alarmering, professionele zorgoproep, e-slot aansturing, domotica, thermostaatknoppen aansturen vanuit tablet)
 • Dienstverlening (boodschappenservice, maaltijdservice, klussendiensten)
 • Zorg / E-health

Het LaCoTA Comfort-pakket draagt niet alleen bij aan prettiger wonen. Het maakt ook de communicatie voor Mantelzorgers een stuk gemakkkelijk.  Zie verder Scherm van LaCoTA & info per gemeente

LaCoTA Basisbundel: kant-en-klare smart home oplossing

Speciaal voor u samengesteld

Kant-en-klare smart home oplossing voor een langer veilig en zelfstandig thuis met meer sociale verbondenheid.

Extra voordelig in de aanschaf en eenvoudig naar wens uit te breiden met extra slimme apparaten en diensten.

€ 59,- incl. BTW

De bundel bestaat uit een slimme alarmknop, lamp en tussenstekker en is enkel te bestellen in combinatie met de Able Smart Home dienst a € 9,95 p/m. Inclusief abonnement SchermVan: € 11,95 p/m

Abonnementsprijzen versies van SchermVan

Aangezien SchermVan een modulaire oplossing is, kunnen consumenten kiezen hoeveel modules ze willen afnemen.

 • App-versie Androidga naar de Google Play-Store en download "SchermVan app" op eigen tablet, PC, smartphone (gratis)
 • Versie Simpel: bevat acht modules en is eveneens gratis te downloaden.
   
 • Handleiding: we werken aan een verdere uitbreiding van de handleiding. We doen dat achter de 12 hoofdmodulen/icoontjes.
   
 • Basisversie (vergelijkbaar met de demo-versie). De Basisversie beschikt over 12 modulen en is voorlopig nog gratis te downloaden.
   
 • Eigen versie: maak een eigen account aan
   
 • Versie met moduul thuistechnologie van AbleDe basisbundel bestaat uit een slimme alarmknoplamp en tussenstekker en is enkel te bestellen in combinatie met de Able Smart Home dienst a € 9,95 p/m. Inclusief abonnement SchermVan: € 11,95 p/m
   
 • Versie per gemeente met een moduul info over WMO en lokale dienstverlening. Scherm van LaCoTA & Info per gemeente
 • Versie "Woonzorgaanbieders" SchermVan Woonzorgaanbieders "Via Able" gecombineerde versie SchermVan, thuistechnologie van Able, zorgcommunicatie via Able en dienstverlening/communicatie van de woonzorgaanbieder. Ook heel geschikt voor Virtuele Woongemeenschappen, Cirkelgroepen, Buurgemeenschappen en Begeleid Wonen. Vraag nadere offerte aan.

Geactualiseerd 14-12-2020

Krijg een beeld van de vele aanvullende oplossingen in onze webwinkel

Heel veel comfort-producten kunnen geleverd worden (thuisbezorgd!)  door onze partner Able Smart Home.  Ook Android tablets om te beeldbellen zijn leverbaar.

Able zal voor ons ook de facturering van de abonnementen verzorgen. 

Krijg een beeld van de vele producten in onze webwinkel en kijk onderaan de webpagina www.ablesmarthome.nl/lacota.

Geactualiseerd 10-12-2020

Voeg een slimme video-voordeurbel en een slim voordeurslot toe aan je "LaCoTA Basisbundel" en je kunt als mantelzorger op afstand de deur open doen!

Onze thuistechnologie zorgt niet alleen voor wooncomfort binnen een woning. Het ontlast ook het werk van mantelzorgers en professionele zorgverleners. Kies je eigen modulen!

Kijk op www.ablesmarthome.nl/lacota

 

.

Smart Tablet; geschikt en sterk genoeg om SchermVan te bedienen. Nu in onze webwinkel!

 

Deze tablet is perfect voor dagelijks gebruik, zoals internet, beeldbellen, foto’s en films kijken in Full HD, social media & spelletjes.

De tablet is zeer handzaam. 

Met behulp van de LaCoTA / SchermVan website, app en tablet bent u in staat om sociaal verbonden te blijven en eenzaamheid tegen te gaan.

Virtuele mantelzorg binnen buurten en families is op deze manier heel eenvoudig uit te bouwen.

De tablet is sterk genoeg om al onze thuistechnologie en e-health aan te sturen en van uw huis direct een smarthome te maken!

We hebben deze tablet met spoed toegevoegd aan onze webwinkel zodat mensen in vrijwillige quarantaine door beeldbellen gemakkelijker contact kunnen onderhouden met familie, mantelzorgers, vrienden en buren!

Ingebouwde Smart Home hub, werkt samen op basis van Google Assistant.

 

De tablet kan gedetailleerder ingericht worden per individu. Of gedetailleerder per woonzorgconsumentenorganisatie, gemeente,  zorgaanbieder of domoticaleverancier.

 

De tablet is in feite een integrale afstandsbediening voor comfort, dienstverlening en zorgcommunicatie. 

Bestel via onze website op https://www.ablesmarthome.nl/lacota

Basispakket LaCoTA Mantelzorg-button; voor sociale alarmering

Bedoeld voor personenalarmering (sociale alarmering).

Het basispakket personenalarmering houdt in: lease van een SOS GPS Tracker, abonnement simkaart, administratiekosten en lidmaatschap van de woonzorgconsumentenorganisatie LaCoTA. 

Het basispakket is modulair uit te breiden tot zelfs Verzorgingshuiszorg-Thuis en Ziekenhuiszorg-Thuis.

Basispakket LaCoTA Personenalarmering via meldkamer / zorgcentrale

De gebruiker bepaalt - dankzij de modulaire aard van onze oplossing - dus uiteindelijk zelf wat voor soort alarm er achter de alarmknop wordt geprogrammeerd. Zo kan men zelf beslissen of een meldkamer als achterwacht functioneert, en zo ja, welke meldkamer er dan vervolgens gekozen wordt. Eventueel wordt die beslissing in overleg met mantelzorger en thuiszorgaanbieder genomen. LaCoTA heeft voor een heldere en eenduidige routing afspraken gemaakt met enkele landelijke meldkamers. Het abonnement voor die meldkamers kan verwerkt worden in het LaCoTA-abonnement.

Er zijn in Nederland diverse grote meldkamers die de achterwacht voor personenalarmering kunnen verzorgen. Meldkamers hebben meestal een landelijke dekking. Het zijn vooral thuiszorgorganisaties en WMO-consulenten die adviseren bij welke meldkamer cliënten zich aanmelden. Voor thuiszorgorganisaties is het namelijk het meest efficiënt om een eenduidige routing van de alarmafhandeling af te spreken. Ook verzorgingshuizen die cliënten verzorging in aanleunwoningen, in een cirkelgroep of in de wijk maken bij voorkeur afspraken met één meldkamer.

De landelijke meldkamer van onze voorkeur is Zorgcentrale Noord (ZCN). ZCN is 24 uur per dag bereikbaar en zet ervaren verpleegkundigen en verzorgenden in als telefonisten. Voor cliënten, jong en oud, is er altijd een betrouwbare en vriendelijke deskundige aanwezig, die de vragen kan beantwoorden. Ten slotte is ZCN niet gericht op het maken van winst.

Basispakket LaCoTA Mantelzorg-slot; elektronisch voordeurslot

Het slot kan gebruikt worden als losse domotica-oplossing. Het kan ook ingezet worden als moduul in een grotere domotica-oplossing. Namelijk als onderdeel van de oplossing voor sociale alarmering, personenalarmering, onderdeel van een comfort-tablet, onderdeel van een meldkamer voor opvolging door Thuiszorg, Verpleeghuiszorg-Thuis of Ziekenhuiszorg-Thuis. 

Kan desgewenst gekoppeld worden, via bluetooth en wifi, aan smartphone, tablet, SchermVan en of (groter) Mantelzorgscherm.

Met behulp van een app is het mogelijk om op afstand virtuele sleutels aan te maken, te delen en beheren. Zo is een sleutelkluisje overbodig. Toegang tot uw woning is alleen beschikbaar voor de juiste persoon op het juiste moment. Tijd- en aanwezigheids-registratie geven online een helder overzicht in welke personen of diensten, wanneer toegang hebben gehad. Ideaal voor mantelzorgers, thuiszorg, wijkverpleging, huisarts en ambulancedienst!

Voor de diverse oplossing zijn verschillende prijzen van abonnementen. Vooralsnog is dit het enige elektronische voordeurslot dat betaalbaar is en zowel op zichzelf kan werken en ook als onderdeel van een comfort-tablet.

 • In de prijs inbegrepen een eenvoudige afstandsbediening voor de bewoner.
 • Bewoner zelf heeft bij stand-alone gebruik niet noodzakelijk een smartphone of comfort-tablet nodig.

Geactualiseerd: 20-12-2019

Advies nodig bij kiezen van het juiste abonnement?

Stuur ons een mailtje: info@lacota.nl