Buurgemeenschappen op Cubigo

Ook Cubigo ondersteunt buurtbewoners om op eigen kracht de samenhang in de buurt te versterken. Via een gemeentelijk platform kan men elkaar leren kennen, communiceren en activiteiten delen. Kijk bijvoorbeeld op Per Gemeente

ZorgSamenBuurten

In maart 2015 heeft KilimanjaroWonen het inspiratieboekje ZorgSamenbuurt uitgebracht. In eerste instantie was dit bedoeld als afronding van het project ZorgSamenbuurt. Maar het vormt ook een nieuw begin, als handleiding voor mensen die van hun eigen buurt een ZorgSamenbuurt willen maken. Naast een evaluatie van de pilot in Prinsejagt3 in Eindhoven zijn er interviews opgenomen met 10 gerealiseerde ZorgSamenbuurten, die allen hun 'gouden tips' prijsgeven. Het hoofdstuk 'Wegwijzer' helpt mensen letterlijk op weg met voorbeelden van wat wel en wat niet te doen.

Het boekje zit vast in een omslagmap, waarin voorbeeldformulieren zijn opgenomen die van pas kunnen komen bij de opstart van een nieuw initiatief. Ook handig om eigen documenten in op te bergen en de bekende 'geeltjes', een onmisbaar instrument.

Het inspiratieboekje is te bestellen voor een bedrag van €15,- excl. verzendkosten via info@kilimanjarowonen.nl. Maak uw belangstelling kenbaar en u ontvangt verdere betaalinformatie. 

Ga naar http://kilimanjarowonen.nl/site/html/expositie.php?exposant=25  voor meer achtergrondinformatie.

Buurgemeenschappen via "Mijn Buurtje"

Mijn Buurtje

Wijkondernemingen

Sommige buurthuizen worden een wijkonderneming
Meestal onder druk van bezuinigingen nemen op verschillende plekken (al minstens 50) in het land buurtbewoners het heft in eigen hand. Zij gaan het buurthuis zelf exploiteren via een wijkondernememing. Buurgemeenschappen kunnen bij die nieuwe wijkondernemingen een prima ontmoetingsruimte vinden. Uiteraard kunnen buurgemeenschappen zich ook inzetten om als vrijwilligers te helpen bij het draaiend houden van de wijkonderneming. 


Wijkondernemingen op de kaart

Vitale Kernen

Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen

De kracht van dorpen zit in de mensen die er wonen. Ontwikkelingen in de agrarische sector en het verdwijnen van veel voorzieningen brengen sommige bewonersgroepen in de problemen (ook oudere senioren). De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen zet zich in om de (sterke en nieuwe) kansen van het platteland zo goed mogelijk te benutten.

Buurgemeenschappen / THEMA ACTIEF WONEN

Maaltijden koken voor buren

THUISAFGEHAALD Thuisafgehaald is een virtueel kookplein waar liefhebbers van lekker eten samenkomen. Je kunt er je eigengemaakte heerlijkheden delen met mensen uit jouw buurt. Of als je zelf geen kookwonder bent of gewoonweg een keertje geen tijd/zin hebt om iets lekkers te maken, dan kun je kijken wat er bij jou in de buurt aangeboden wordt. Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt... 

Duurzame BurenU wilt in uw woning duurzamer leven en u heeft praktische vragen? Er woont wellicht iemand in de buurt die een antwoord weet. 

Buurgemeenschappen / THEMA ANDERS WONEN

MAKELAAR op het buurtplein

Hier vind je aanbod van heel veel verschillende woonvarianten. Wij geven informatie over meer dan 30 woonvarianten. Veel daarvan zijn interessant voor zowel jong als ouder. Woongroepen, CPO-projecten, boerderijen, woningen in cultuurhistorisch erfgoed, waterwoningen, enz. Onze WOONVARIANTENBOULEVARD draagt bij aan een optimale keuze en bemiddeling tussen vraag, aanbod en locatie. En dat zowel landelijk, regionaal als plaatselijk. Duurzaamheid krijgt daarbij bijzondere aandacht.