Blog REGEL TIJDIG EEN ALARMKNOP

REGEL TIJDIG EEN ALARMKNOP

We hadden het haar nog zo op het hart gedrukt. Al drie jaar geleden. Doe het ons als buren niet aan dat we je onder aan de trap vinden. Het liep iets anders maar net zo vervelend. Tijdens de vakantie is ze ’s avonds in haar hobbykamer gevallen. Daar heeft ze drie dagen gelegen zonder dat ze iemand kon waarschuwen. Ter nauwe nood overleefd, drie weken ziekenhuis en 4 weken verder herstellen in een revalidatiecentrum. Gelukkig weer thuis en natuurlijk nu wel direct een alarmknop aangeschaft. 

alarm_button.png

En dan komen de verhalen los; horen zeggen over mensen die nog langer op de grond hebben gelegen voordat ze werden opgemerkt. Mensen die ook eigenwijs waren en dachten dat ze nog vitaal genoeg waren om zonder alarmknop te kunnen. Verhalen over mensen die zichzelf overschatten omdat ze eigenlijk alleen in de badkamer hun mobieltje niet in de buurt hebben, maar verder overal alarm kunnen slaan.

We hebben als buren snel een knop geregeld. Wat een oerwoud aan goedkope en dure oplossingen. Wat een veelheid aan abonnementsvormen. Anders en Actief Wonen heeft er wel eens een folder over geschreven. Maar de ontwikkelingen gaan snel dus diverse innovaties werden er nog niet in genoemd. Actualiseren dus maar.

Mocht je mantelzorger zijn of een kennis/buurtgenoot hebben die op dit moment dringend een oplossing zoekt dan kun je de huidige versie van onze folder bekijken. Of ons nieuwsbericht over varianten om te helpen bij de keuze. En we noemen enkele van onze voorkeursleveranciers. Zie Keuze PERSONENALARMERING  De komende tijd willen we met meer leveranciers afspraken maken. We zullen u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen.

En betrek bij uw keuze uiteraard de mogelijkheden van de zorgaanbieder in eigen buurt!