Stichting Thuisgekookt: KOKEN VOOR EEN BUUR

Je hobby beoefenen en daarmee echt het verschil maken; het kan als
thuiskok bij Stichting Thuisgekookt. Als je van koken houdt, tenminste.
Want door iedere week een portie meer te koken voor een buur die dat
zelf niet meer kan, maak je hun leven groter, gezonder én gezelliger.

Kookmeer
Stichting Thuisgekookt roept samen met partners Becel, Maggi en Plus zoveel mogelijk hobbykoks op om zich aan te melden als thuiskok voor een buurtgenoot in een kwetsbare situatie en een portie meer voor hen te koken. Door te laten zien hoe leuk én makkelijk het is om thuiskok te zijn, hopen ze zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren. Want hoe meer thuiskoks zich aanmelden, hoe makkelijker het is voor de stichting om voor iedere maaltijdzoeker een passende kok te vinden.


Stichting Thuisgekookt.jpg

In elke buurt een thuiskok
En dat is nodig, want er zijn steeds meer mensen bij wie niet iedere avond een versbereide maaltijd op tafel staat omdat zelf koken niet meer gaat. Bijvoorbeeld door ouderdom, een (al dan niet) tijdelijke handicap of een kleine portemonnee. In iedere buurt woont wel iemand voor wie dat niet vanzelfsprekend is en daarom hoopt Stichting Thuisgekookt weer terug te brengen wat vroeger heel gewoon was: buren die zorgen voor elkaar!

Wat doet een thuiskok?
Een thuiskok is een hobbykok die met liefde een portie extra kookt voor een vaste buurtgenoot en dit even langsbrengt. Met zijn of haar kookkunsten én een gezellig praatje aan de deur, verzorgt hij niet alleen de warme maaltijd maar ook een warm contact, wat voor veel mensen heel welkom is. Het is een sociaal initiatief dat je in het comfort van je eigen huiskamer kunt uitvoeren.

Kook jij je buurt blij?
Meld je aan op thuisgekookt.nl/kookmeer of bel naar 085-0608768