terug.png

6-beeldbellen.pngBeeldbellen

Buren, kennissen, familieleden en mantelzorgers kunnen via het Cubigo-platform een gratis account aanmaken om gratis te beeldbellen met andere gebruikers van de Comfort-tablet. Vanuit het Cubigo-platform is het heel gemakkelijk een eigen Skype-account toe te voegen.

De Comfort-tablet is een prachtig hulpmiddel voor familieleden en mantelzorgers. Even vader/oma/buren ZIEN en SPREKEN of andersom dochter/kleinkind/vrienden ZIEN en SPREKEN is een stuk gemakkelijker via de Comfort-tablet. LaCoTA wil beeldbellen stimuleren omdat het bijdraagt aan Langer Comfortabel Wonen.

Door middel van beeldbellen is het mogelijk te communiceren met buren, vrienden of familie over de hele wereld. Daarbij hoeft alleen even op de foto gedrukt te worden van degene die men wil spreken én zien. Het is hierdoor ook mogelijk om op een makkelijke manier contact te leggen met mantelzorgers. Omdat beeldbellen gebeurt via internet zijn er geen extra kosten.

Om te kunnen beeldbellen dient men de beschikken te hebben over een internetverbinding van minimaal 2MB. Een WiFi als tussenschakel is geen belemmering.

Beeldbellen kan op een gewone PC, tablet, Comfort-tablet of smartphone met ingebouwde (of aangesloten) camera. Voor senioren zonder kennis en belangstelling voor computers is het MantelzorgScherm (type Shuttle) ontwikkeld met een heel simpel programma dat door een familielid of mantelzorgverlener op afstand eenvoudig aangevuld of aangepast kan worden.