Landelijke Virtuele Woongemeenschappen

LaCoTA heeft samen met Omroep Max en KESconsult/woonvarianten het concept Landelijke Virtuele Woongemeenschap ontwikkeld. Dit is een woonvorm waarbij de leden elkaar ontmoeten via de digitale snelweg. Groepen kunnen zich desgewenst verder ontwikkelen tot feitelijke buurgemeenschappen per postcodegebied.
De landelijke community van Omroep Max heet "50Plusnet" en telt al meer dan 39.000 deelnemers.

Kijk ook op Mijn Trefpunt

Hobbyclubs vormen

Samen of in clubverband afspraken maken om iets te ondernemen? Mailen en chatten met gelijkgestemden en leeftijdsgenoten. Dat kan op Mijn Trefpunt 

Special nummer 2: Gemeenschappelijk Wonen zonder verhuizen

LaCoTA promoot een aantal vormen van gemeenschappelijk wonen waarbij je niet noodzakelijk hoeft te verhuizen naar een ander gebouw. Je kunt blijven wonen in je eigen woning. De woningen/appartementen binnen deze vormen kunnen verspreid in de wijk staan. Het is echter wel zo dat hoe dichter bij elkaar, hoe gemakkelijker het opzetten en onderhouden van een woongemeenschap is. 

In de special belichten we o.a.

  1. Virtuele Woongemeenschappen
  2. Gestippeld Wonen (zie ook Gemeenschappelijk Wonen)
  3. Cirkelgroepen rond o.a. zorgaanbieders
  4. Buurgemeenschappen

Lees hier de special.over Gemeenschappelijk wonen zonder verhuizen

Geplaatst 18-4-2019

"MIJN TREFPUNT" voor initiatieven Gemeenschappelijk Wonen zonder verhuizen

 

Mijn Trefpunt is een gratis site van LaCoTA. Het doel van Mijn Trefpunt is mensen, met name 50plussers, in de gelegenheid stellen hun sociale netwerk uit te breiden. Dat kan beperkt blijven tot mailen binnen de besloten site maar men kan ook deelnemers ontmoeten om samen activiteiten te ondernemen. Deelnemers kunnen ook een Virtuele Woongemeenschap organiseren en binnen zo'n project omzien naar elkaar. Wij zien zulke initiatieven als een vorm van Gemeenschappelijk Wonen.

SAMEN KUNNEN WE STERKER ZIJN! Ga naar : http://www.mijntrefpunt.nl

Geactuatiseerd 7-5-2019