Makelaars Boerderijen en Buitens

Woonvariantenboulevard

U vindt op dit onderdeel van onze site meer dan 200 Woonboerderijen en Buitens die te koop staan. Sommige daarvan hebben een meervoudige woonfunctie.

Boerderij en Advies

Boerderij en Advies was een advies-afdeling van KESconsult|woonvarianten. Boerderij en Advies was betrokken bij de advisering van de Stichting Wonen van Senioren op Boerderijen. Kennis en ervaring is overgedragen aan LaCoTA.

Voorbeelden van meervoudige bewoning boerderijen

't Hof Popkensburg

Bij de oprichting van de Stichting Wonen van Senioren op Boerderijen een belangrijke inspiratiebron voor de vaderlandse pers! E-Mail: popkensburg@zeelandnet.nl, Telefoon: 0118-642112, 218898.

Erve Klopper Oldenzaal

Ruime boerderijwoningen (27 in totaal) in een parkachtige omgeving. Met de rust van het buitengebied en voorzieningen van de stad Oldenzaal in de directe omgeving. (Winkelcentrum op 2 km afstand). De 27 woningen zijn verdeeld over vier woonerven, die verspreid liggen in een groen en glooiend landschap. Elk erf is gebouwd in de karakteristieke vorm van een boerderij. Vanaf eigen veranda heeft men vrij uitzicht over de omgeving. Het groen rondom de woonerven wordt door de gemeente onderhouden. De Klöpperhoeve bestaat uit 4 type woningen. Elke woning beschikt over een ruime woonkamer, een luxe half open keuken met inbouwapparatuur en een zonnige beschutte veranda over de hele breedte van uw woning. Op de eerste verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer met douche en 2e toilet. De ruimte op de 2e verdieping biedt mogelijkheden voor werken, studeren of logeren. MOMENTEEL ZIJN ALLE WONINGEN VERHUURD. Huurprijs € 656,10 Per maand

Wonen op het water

Wonen op het water is niet alleen een vorm van stedelijk wonen maar vaak ook een bijzondere manier van Groen Wonen. Er worden interessante locaties ontwikkeld in het buitengebied waarbij waterberging een belangrijke impuls vormt. Last van hoogwater heeft men niet want de woningen, en soms ook de toegangspaden, stijgen mee met de waterspiegel. Op de website WoonbotenLand staat informatie over meerdere woonvarianten van WaterWonen. Bijvoorbeeld definities van woonboot, woonschip, woonark, aquavilla, waterwoning, watervilla... Daarbij wordt getracht geen waardeoordeel te geven over de verschillende verschijningsvormen en wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de algemene benaming: WOONBOOT. In regelgeving van de overheid wordt een woonboot vaak omschreven met de tekst: "Een vaartuig dat hoofdzakelijk wordt gebruikt als, of bestemd is tot, woon- en nachtverblijf" (of met woorden van gelijke strekking).

AquaVilla

Een aquavilla, watervilla (of waterwoning) is de benaming voor de nieuwste vorm van drijvend wonen. Daarbij lijkt het soms dat enigszins wordt neergekeken op de conventionele woonboten. De watervilla wordt dan geïntroduceerd als een geheel nieuwe (meer acceptabele?) vorm van wonen.

Advies en Makelaardij WaterWonen

WoonbotenLand
Hans Kok


Hans Kok van Drijvend Wonen kan professionele ondersteuning bieden als: woonbotenmakelaar, adviseur, taxateur. Drijvend Wonen is al vele jaren actief met betrekking tot wonen op het water. Er is inmiddels ruime ervaring opgebouwd op het gebied van onder andere aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw, vergunningen en belangenbehartiging.