LaCoTA Comfort-pakket voor Langer Comfortabel Wonen

LaCoTA heeft een samenhangend pakket thuistechnologie bijeengebracht in één MantelzorgProgramma: het "Comfort-pakket". Het Comfort-pakket is beschikbaar via het robuuste MantelzorgScherm maar ook op tablet. Het Comfort-pakket bestaat uit zes onderdelen.

 • Internettoegang tot het pakket
 • Communicatie (beeldbellen, beeldbelzorg, gewoon telefoneren)
 • Mantelzorg
 • Huisautomatisering (sociale alarmering, professionele zorgoproep, e-slot aansturing, domotica, thermostaatknoppen aansturen vanuit tablet)
 • Dienstverlening (boodschappenservice, maaltijdservice, klussendiensten)
 • Zorg / E-health

Het LaCoTA Comfort-pakket draagt niet alleen bij aan prettiger wonen. Het maakt ook de communicatie voor Mantelzorgers een stuk gemakkkelijk.  

Diensten via LaCoTA Comfort-pakket

Heel veel dienstverlening kan geregeld of besteld worden via het LaCoTA Comfort-pakket. LaCoTA gaat kwalitatief hoogwaardige landelijke diensten vermelden op de "Dienstenbalie" (http://www.lacota.nl/mantelzorgscherm/dienstenbalie).  Per gemeenten kunnen welzijnsorganisaties en zorgaanbieders die lijst aanvullen met plaatselijke leveranciers. Ook woningcorporaties kunnen de rol van ServiceOrganisatie op zich nemen.

Diensten in het MantelzorgProgramma  kunnen besteld worden via het speciale MantelzorgScherm voor 80+, maar ook via tablet, PC en smartTV. Het MantelzorgProgramma is daarmee een zeer compleet programma (open-source!) dat voor families van Groningen tot Zeeland overal op identieke manier bediend en gebruikt kan worden! 

Maaltijden bestellen via LaCoTA Comfort-pakket

Bij Vers aan Tafel bestelt u eenvoudig en snel uw vriesverse maaltijden aan huis. U kunt op verschillende manieren uw bestelling plaatsen. Via het LaCoTA Comfort-pakket, de telefoon, per post of per e-mail.
U maakt een keuze uit het assortiment en geeft uw maaltijdbestelling door aan de klantenservice van Vers aan Tafel.

Uiterlijk vier werkdagen voor de bezorgdatum kunt u uw bestelling aan hen doorgeven. Is de vaste bezorgdag in uw woonplaats bijvoorbeeld woensdag, dan kunt u uiterlijk de vrijdag daarvoor uw maaltijden bestellen. Bent u niet meer op tijd? Dan is een spoedbestelling ook mogelijk. Vers aan Tafel selecteert dan samen met u een assortimentsdoos. Dit is een selectie maaltijden in verschillende thema's zoals Lekker Hollands, Vlees & Vis of de Buitenlandse keuken. Deze assortimentsdozen kunt u tot één dag van te voren telefonisch bestellen.

Bij Vers aan Tafel heeft u geen wekelijkse bestelverplichting, dat houdt in dat u altijd zelf bepaalt hoe vaak en wanneer u bestelt. Wel geldt er een minimale afname per bestelling van 6 stuks. U bestelt dus telkens minimaal 6, 12 of 18 maaltijden enzovoort. Soepen en desserts kunnen alleen samen met maaltijden besteld worden.

Wilt u uw bestelling annuleren? Dan kan dat kostenloos tot uiterlijk 1 dag voor de bezorgdatum. De annulering kunt u het beste telefonisch doorgeven aan de klantenservice van Vers aan Tafel,

(Landelijk) Train de Trainertraject

Het Train de Trainertraject kent drie invalshoeken:

 1. Woonzorgconsumenten vertrouwd maken met
  • Langer Comfortabel Thuis
  • ICT gericht op domoticatoepassingen
  • ICT gericht op zorgtoepassingen (e-health)
 2. Opzetten van een netwerk van cursussen / opleidingen / Train de Trainers voor de toepassingen genoemd onder ad 1.
 3. Opzetten van een ondersteuningsnetwerk met
  • DomoticaVrijwilligers
  • DomoticaBrigadiers
  • Ambassadeurs Langer comfortabel Wonen

Steeds meer partijen beseffen dat er veel goede ICT techniek op de markt is die de langdurige zorg kan ondersteunen. Er worden ook al steeds meer ICT-technieken ontwikkeld die bijdragen aan een meer integrale koppeling tussen specifieke modulen en app’s. En ook zijn er steeds meer ICT-leveranciers die onderschrijven dat woonzorgconsumenten de verantwoordelijkheid moeten krijgen om zelf te kiezen uit het beschikbare aanbod (modulen/prijs/kwaliteit). Desalniettemin zijn voorlopig nog altijd de feitelijke zorgverleners, de woonzorgconsumenten, de familieleden, buren en mantelzorgverleners, de zwakste schakels in de integrale aanpak. Voor alle groepen gebruikers van ICT is een Train de Trainer traject zeer gewenst om de effecten van de ICT-doorbraak in de zorg te vergroten en te versnellen.

In het verlengde van het Train de Trainertraject voor woonzorgconsumenten heeft LaCoTA in samenwerking met Atrivé een trainingstraject voor woningbouwcorporaties en gemeenten in voorbereiding.

Ook is er een traject in voorbereiding voor welzijnsorganisaties, zorgaanbieders en het onderwijs.

 

Training/scholing/opleiding DomoticaBrigadier

DomoticaBrigadier kan een nieuwe functie zijn bij WoonServiceOrganisaties (zorgaanbieders, woningcorporaties e.a). LaCoTA is met een aantal organisaties in gesprek over de volgende taakomschrijving voor DomoticaBrigadiers. Zij moeten op de eerste plaats gekwalificeerd zijn om ondersteunende taken te verrichten rond gebruik van thuistechnologie.

Dat betekent o.a. 

 • Ondersteunen bij opbouw LaCoTA Comfort-pakket en inrichten MantelzorgScherm

 • Ondersteunen bij gebruik modulen op MantelzorgScherm

 • Ondersteunen bij inrichten MantelzorgApp op gewone tablet en iPad

 • Ondersteunen bij gebruik modulen thuistechnologie op gewone tablet en iPad

 • Mogelijk aanleggen/installeren eenvoudige technische domotica-oplossingen

 • Mogelijk aanleggen/installeren wifi-oplossingen en e-healthoplossingen 

 • Ondersteunen bij inrichten en gebruik PersonenAlarmeringsfunctie op Smartphone/MantelzorgScherm

 • Ondersteunen bij gebruik SmartTV

 • Ondersteunen bij organiseren Eettafel in de Buurt

 • Mogelijk overdracht kennis gebruik MantelzorgScherm aan Mantelzorgers, professionele zorgverleners, familieleden en buurtbewoners

DomoticaBrigadiers zijn mensen die op dit moment een achterstand hebben op de arbeidsmarkt (mensen met een langdurige uitkering), die omgeschoold willen worden naar een betaalde baan in de zorg/domotica. Voor de gemeente is dit straks kostenneutraal. Gemeenten investeren in mensen die reeds door hen betaald worden (uitkering) en die vervolgens kunnen doorstromen naar nieuwe functies die betaald kunnen worden uit het budget van WoonServiceOrganisaties.

Twee van onze gesprekspartners zijn de gemeente Amersfoort en het ROC Midden Nederland. Samen met hen en diverse andere partijen werken we aan een Living Lab in Vathorst (Amersfoort). De uitvalsbasis voor het Living Lab wordt het nieuwe Hart van Vathorst.

LaCoTA al in 2014 in Alkmaar genomineerd met concept Domoticabrigadier

Het idee DomoticaBrigadier is bij ons niet helemaal nieuw. Al in 2014 diende we het idee in bij het platform Slimmere Zorg in Alkmaar. Het concept werd op 27 juni 2014 samen met 11 andere ideeën genomineerd voor de finale. De nominatie heeft er aan bijgedragen dat LaCoTA de rol van de Domoticabrigadier verder heeft uitgewerkt. We denken dat DomoticaBrigadiers kunnen helpen mensen vertrouwd te maken met de mogelijkheden en het feitelijk gebruik van thuistechnologie (domotica).

Thuistechnologie begint al bij kunnen beeldbellen, eenvoudige voorgeprogrammeerde e-mailberichten kunnen verzenden, personenalarmering, aangepast voordeurslot (e-slotaansturing), enz.

Thuistechnologie moet in onze visie net zo vertrouwd worden als vaste telefonie; het helpt iedereen om veilig te wonen. De DomoticaBrigadier kan mensen (jong en oud), mantelzorgers, familieleden, buurten en zorgaanbieders daarbij helpen.

LaCoTA pleit voor een gerichte opleiding voor Domoticabrigadiers.

Meer info op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=GsSHNhpTfhg

EEN SLIMME WONING IS OP JOUW/JULLIE TOEKOMST VOORBEREID.

INVESTEER IN COMFORT, HULPMIDDELEN EN THUISTECHNOLOGIE.

INVESTEEER IN LANGER ZELFSTANDIG (GEMEENSCHAPPELIJK) THUIS WONEN

BESPAAR OP ENERGIEKOSTEN!

Sluit je aan bij ons doorlopend energiecollectief (www.lacota.nl/dienstverlening/energie)

Schrijf je in op onze Nieuwsbrief


Verdien een deel van de kosten van het LaCoTA Comfort-pakket terug door u aan te sluiten bij ons doorlopende energiecollectief

Ga naar www.lacota.nl/dienstverlening/energie en vraag vrijblijvend een offerte aan. U bespaart al snel tussen € 100 en € 250 per jaar.

Zorghotelkamers in een aantal Van der Valk Hotels

Revalideren en herstellen in een Van der Valk hotel
Zorghotel De Wartburg in Utrecht is per 1 oktober 2016 een unieke samenwerking aangegaan met Hotel De Bilt – Utrecht. Een vleugel van negen kamers is beschikbaar voor Zorghotel De Wartburg.

In deze zorghotelkamers, die speciaal aangepast en ingericht zijn, kunnen mensen na bijvoorbeeld een operatie of ziekenhuisopname optimaal herstellen en revalideren in een sfeervolle omgeving. Ook voor mensen die bijvoorbeeld een arm of heup gebroken hebben en thuis geen partner hebben om hen te helpen, biedt het Zorghotel de oplossing.

Gasten ontvangen zorg en therapie, zoals die ook in Zorghotel De Wartburg in Utrecht wordt gegeven. Professionele zorg is 24 uur per dag aanwezig. Onder begeleiding van de fysiotherapeut kunnen gasten in de fitnesruimte revalideren.

Veel mensen denken dat een zorghotel te duur is. Maar wanneer zij aanvullend verzekerd zijn, dan is een verblijf in een zorghotel heel betaalbaar.

Kijk voor meer informatie op http://www.zorghoteldewartburg.nl/.

LaCoTA wordt regelmatig gebeld voor spoedeisende tijdelijke verblijfplaatsen om mantelzorgverleners te ontlasten.

Van der Valk biedt zorghotelkamers ook in Tiel.