Agenda

 

 

HCC!SeniorenAcademie verzorgt samen met Nederland Verbindt beginnerscursussen op tablets

In 10 lessen van 2 uur (incl. pauze) wordt u meegenomen op ontdekkingsreis langs de mogelijkheden van de iPad of tablet.

Heeft u een iPad van het merk Apple gekocht of een tablet met een Android-besturingssysteem?

Vraagt u zich af waar u moet beginnen? Of wilt u weten hoe u de krant op uw tablet leest? Tijdens de cursussen die de HCC!SeniorenAcademie in samenwerking met Nederland Verbindt voor de beginnende 55+ iPad- of tabletgebruiker, krijgt u antwoord op deze en andere vragen.

De lessen worden verzorgd door een team van ROC-leerlingen en begeleid door een vrijwilliger.

De volgende thema’s komen aan bod:

•    De tablet, wat kan ik er mee?
•    E-mail versturen
•    Apps zoeken en downloaden
•    Surfen op internet
•    Foto’s bekijken
•    De krant lezen
•    Videobellen
•    Spelletjes downloaden en spelen
•    Mobiel bankieren en mobiel betalen

Kosten

De kosten zijn € 36 voor 10 lessen van 2 uur. Voor leden van de SeniorenAcademie en hun partners zijn de kosten € 29,90. Vermeldt hiervoor op het inschrijfformulier uw HCC lidnummer.

De cursus wordt gegeven aan de hand van een cursusboek van Studio Visual Steps, dat  € 23 kost. 
U kunt dit boek direct mee bestellen met uw inschrijving, dan ligt het de eerste les voor u klaar.

Inschrijven voor een cursus

Er is regelmatig cursusaanbod. Momenteel nog veelal in Noord- en Zuid-Holland. In een later stadium ook op andere plaatsen in Nederland.

U kunt zien in waar u terecht kunt door hieronder op uw dichtstbijzijnde plaatsnaam te klikken.

Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Castricum, Den Helder, HaarlemHoofddorp, Hoorn, Purmerend, Schagen, Zaandam  en Zwaagdijk.

Scheveningen, Delft, Gouda, Heinenoord, Leiden, Reeuwijk  en Rotterdam.

LaCoTA levert bijdrage aan congresdagen Waardigheid en Trots op 3 juli 2017: Pleidooi voor gemeentebrede Doorbraaktrajecten Langer Comfortabel Wonen

 

3 juli - Ronde 4 (15.30 - 16.30) | Vernieuwing | Beleid, Bestuur, Management | LaCoTA

Naar verwachting zal in de (nabije) toekomst de meeste verpleeghuiszorg bij mensen thuis worden gegeven. Hoe doen we dat op een verantwoorde en doelmatige wijze? LaCoTA, is een landelijke coöperatie die het ontstaan van buurgemeenschappen en lokale zorgcoöperaties ondersteunt met kennis en met implementatie van, onder andere, moderne thuistechnologie (domotica).  LaCoTA heeft samen met partners een draaiboek uitgewerkt voor gemeentebrede Doorbraaktrajecten Langer Comfortabel Wonen. Het streven is dat de gemeente een platform opricht waarin alle betrokken organisaties met elkaar samenwerken aan een goed op elkaar afgestemde thuistechnologie waaronder beeldbelcommunicatie. Wim G. Kromwijk, directeur van LaCoTA licht zijn ervaringen met co-creatie voor Langer Comfortabel Wonen toe en pleit voor gemeente brede ondersteuning daarbij.

Spreker: Wim G. Kromwijk MSM, directeur LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie)

Inschrijven

ZOEK EEN CURSUS OP DIGITAALHULPPLEIN.NL

En op veel meer plekken in Nederland kun je cursussen volgen om vertrouwd te raken met computers en domotica. Je kunt ook naar een inloopspreekuur gaan. De bekendste aanbieders staan op de website van www.digitaalhulpplein.nl. Je krijgt er persoonlijke begeleiding. De trainer heeft tijd voor jouw vragen. En je gaat direct aan de slag.

Je kunt met de basisvaardigheden van internet en computers aan de slag. Of met een onderwerp dat nu voor jou belangrijk is zoals omgaan met social media.

Vul je postcode in en klik op 'zoek'.

Bijeenkomsten Regionale HCC!SeniorenAcademie

De regiobijeenkomsten speciaal voor leden van de HCC! SeniorenAcademie worden door steeds meer leden bezocht. Het beginnersniveau waarop de onderwerpen worden gebaseerd blijkt een gewaardeerde formule. Het 1ste uur een lezing over een bepaald onderwerp - Het 2de uur is een vragenuurtje. 
Zie voor meer info: https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties/

Gemeenschappelijk-Wonen-Dag 20 mei 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag. Op deze dag is er extra aandacht voor de vele varianten van gemeenschappelijk wonen: woongroepen, gemeenschappelijk wonen van ouderen, centraal wonen voor alle leeftijden, gestippeld wonen, buurgemeenschappen, etc. 

Ruim 200 woongemeenschappen in Nederland, België en Frankrijk openden vorig jaar hun deuren tijdens de open dag. Ook in 2017 zullen weer veel woongemeenschappen meedoen.

Kijk voor meer info elders op deze website: www.andersenactiefwonen.nl