Woongroep ’t Roer Om, Hengelo, zoekt kandidaten voor de wachtlijst

tRoerom_web

De woongroep in Hengelo zoekt belangstellenden van 55 jaar en ouder voor de wachtlijst. Het complex in de wijk Slangenbeek omvat 26 huurwoningen rond een prachtige binnentuin met vijver en terrassen. Het onderhoud van de tuin doet de groep deels zelf en wordt deels door een hovenier gedaan.

De woningen hebben binnen een oppervlakte van ca. 75 m², drie kamers, een keuken en een binnenberging. De huur bedraagt rond € 532 per maand, inclusief servicekosten. De socio-ruimte ’t Trefpunt, een werkplaats en een eigen berging voor fietsen maken het complex compleet.

In ’t Trefpunt drinken we elke dinsdagochtend koffie en thee met elkaar en houden we andere activiteiten. Zelfstandigheid, maar ook rekening houden met door de groep gemaakte afspraken, vinden we belangrijk. Winkelcentrum Slangenbeek ligt op loopafstand en met een HOV-buslijn kunt u vier maal per uur naar het centrum.

Bent u geînteresseerd, neem dan contact met ons op, wie weet waar dat toe leidt. Twente heeft veel te bieden.

Secretariaat: Levantstraat 102, 7559 CM Hengelo.
Harry Nauta, telefoon: 074-2777485.

Geplaatst 22-5-2016

Woongroep Wilhelmina, Amsterdam, zoekt kandidaten voor de wachtlijst. Woongroep voor alleenwonende 50-plussers

 

Woongroep Wilhelmina 

De woongroep bestaat op dit moment uit 14 leden, 12 vrouwen en 2 mannen; in leeftijd variërend van ongeveer 60 tot 95 jaar. De groep woont sinds mei 1993 in een nieuwbouw 50+/senioren complex in de Helmersbuurt / bij het WG-terrein, beheerd door Stadgenoot. De woongroep huurt van Stadsgenoot 15 zelfstandige appartementen, waarvan 1 voor gemeenschappelijk gebruik.

De wens van de woongroep is om bij het ouder worden een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, waarin de leden zelfstandig wonen 
en door middel van goed nabuurschap en gedeelde interesses de groep inspireren en levendig houden.

Spreiding van taken en verantwoordelijkheden over de dagelijkse gang van zaken geeft inhoud aan de groeps-samenhang. Men biedt elkaar wel burenhulp, maar geen mantelzorg.

Op gezette tijden nodigt de woongroep mensen uit (via het ASW) voor oriënterende gesprekken. Als u belangstelling heeft kunt u een brief schrijven met persoonlijke motivatie en achtergrondinformatie.

Verder is het noodzakelijk dat u zich inschrijft bij het 50+ spreekuur van het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). Bij een vrijgekomen appartement kiest de woongroep de meest passende kandidaat.

Adres Tweede Helmersstraat 118, 1054 CN Amsterdam
e-mail secretaris marjan.gerritse@xs4all.nl

Geplaatst: 22-5-2016

Woongroep De Oostvaarders, Amsterdam Oost, zoekt kandidaten voor de wachtlijst


foto_Oostvaarders

Woongroep de Oostvaarders is een woonvereniging voor mensen van 55 jaar en ouder. Er zijn 8 appartementen ( ong. 70-75 m2) plus een gemeenschappelijke ruimte op de vierde verdieping van een mooi flatgebouw, centraal gelegen in Amsterdam Oost (nabij Muiderpoortstation en het nieuwe winkelcentrum Oostpoort)

Uitgangspunt: goede buren voor elkaar willen zijn met aandacht voor- en betrokkenheid op elkaar.

Informatie : lzwart2@xs4all.nl

(geplaatst: 22-5-2016)

Woongroep Akelei Den Haag is op zoek naar geïnteresseerde reservekandidaten

 

AkeleiWG Akelei

Deze woongroep voor 50 plussers is dringend op zoek naar geïnteresseerde reservekandidaten.

De woongroep bestaat uit 17 appartementen, 1 tweekamer en 16 drie kamerappartementen. De oppervlakte bedraagt gemiddeld 65 vierkante meter. De eerste etage beschikt over een groot terras. Er is een tuin met  twee jeu de boules banen. Op de begane grond is een huisartsenpraktijk, apotheek en een prikpost gevestigd. Onder de woningen ligt een parkeergarage.

Wekelijks is er een koffieochtend en éénmaal in de 3 weken Happy Hour. Door spontane acties als etentjes rond de feestdagen, bridgen, filmavond, jeu de boules, barbecue, stamppottenavond maken we het met elkaar gezellig. Iedere bewoner kan met zijn/haar inbreng komen.

Wonen binnen een woongroep vraagt om sociaal gedrag en werken aan saamhorigheid. Deelname aan alle activiteiten is niet verplicht maar er wordt wel verwacht dat men zijn steentje bijdraagt.

Om voor een woning in deze woongroep in aanmerking te komen moet het inkomen voor 1 persoon minimaal € 22.100 bedragen en voor 2 personen € 30.000. Het maximum bedraagt in beide gevallen € 35.739. Om ook in de toekomst de groep in stand te kunnen houden moeten de groep rekening houden met de leeftijdsopbouw. Daarom wordt op dit moment de voorkeur gegeven aan kandidaten tot 70 jaar.

Contactpersoon: mw. M.J.P. van der Horst, telefoon 070 3970629, of stuur een email.

WOONVARIANTENBOULEVARD (onderdeel van Anders en Actief Wonen)

Zoals op een autoboulevard winkels van heel veel automerken zijn te vinden treft u op dit onderdeel van de site, de woonvariantenboulevard, aanbod van heel veel verschillende woonvarianten.
Wij geven informatie over meer dan 30 woonvarianten. Veel daarvan zijn interessant voor zowel jong als ouder. Woongroepen, CPO-projecten, boerderijen, woningen in cultuurhistorisch erfgoed, waterwoningen, enz.

De WOONVARIANTENBOULEVARD draagt bij aan een optimale keuze en bemiddeling tussen vraag, aanbod en locatie. En dat zowel landelijk, regionaal als plaatselijk.
Duurzaamheid krijgt daarbij bijzondere aandacht.

Zelf een woongroep vormen via TREFPUNT-50plus Anders en Actief Wonen

Zelf een woongemeenschap vormen? Aanhaken bij een bestaande woongemeenschap? Meedoen aan activiteiten in eigen buurt of zo’n activiteit starten? Samen of in clubverband afspraken maken om iets te ondernemen? Mailen met gelijkgestemden en leeftijdsgenoten? Dat kan op dit gratis online TREFPUNT van Anders en Actief Wonen. Ontmoet nieuwe vrienden.
Ga naar http://Trefpunt-50plus.buurgemeenschappen.nl.

Zelf een woongroep vormen via TREFPUNT-50plus Anders en Actief Wonen
/anders-en-actief-wonen/netwerken/bemiddeling-en-makelaardij/actualiteit/zelf-een-woongroep-vormen-trefpunt-50plus-anders-en-actief-wonen/

Woongemeenschappen LVGO zoeken nieuwe (en jongere) toekomstige bewoners

Diverse woongemeenschappen die zijn aangesloten bij de Landelijk Vereniging Gemeenschappelijk Wonen van Ouderen zijn op zoek naar nieuwe bewoners. Eerst volgt meestal een korte of langere kennismakingsperiode als aspirant-lid op de wachtlijst.
Zie voor groepen met plaats op de wachtlijst: http://www.lvgo.nl.

Woongemeenschappen LVGO zoeken nieuwe (en jongere) toekomstige bewoners
/anders-en-actief-wonen/netwerken/bemiddeling-en-makelaardij/actualiteit/woongemeenschappen-lvgo-zoeken-nieuwe-en-jongere-toekomstige-bewoners/

Aanhaken bij bestaande initiatieven Gemeenschappelijk Wonen

Op Trefpunt-50plus (onderdeel van Anders en Actief Wonen) kunt u bij heel veel bestaande initiatieven aanhaken.
Vanuit Anders en Actief Wonen zijn dat o.a:
* Woongemeenschap zoeken (hele provincie Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant)
* Buurgemeenschap vormen Utrecht-stad Driebergen, Zeist, Eindhoven, Hof van Twenthe.
* Ecologische Buurgemeenschap vormen Olst (Overijssel)

Aanhaken gaat heel gemakkelijk:
Ga naar http://trefpunt-50plus.buurgemeenschappen.nl>
Kijk op de rondleiding >
Zie hoe je deelnemers ontmoet met dezelfde interesse in dezelfde gemeente >
Meld jezelf gratis aan >
Zoek het gewenste initiatief onder "Clubs" >
Meld jezelf aan bij het initiatief!
Zo gemakkelijk gaat het!

Je kunt ook zoeken via "Woongroepen" links op de pagina (= http://trefpunt-50plus.buurgemeenschappen.nl).

Aanhaken bij bestaande initiatieven Gemeenschappelijk Wonen
/anders-en-actief-wonen/netwerken/bemiddeling-en-makelaardij/actualiteit/aanhaken-bij-bestaande-initiatieven-gemeenschappelijk-wonen/

Meer nieuwe woongroepen van senioren

Anders en Actief Wonen neemt ook het initiatief voor nieuwe woongroepen van senioren volgens het concept Buurgemeenschap in Utrecht (Veemarktterrein) en Zevenaar (Groot Holthuizen).
Belangstelling? info@andersenactiefwonen.nl.

Meer info over BUURGEMEENSCHAPPEN en INITIATIEFGROEPEN: http://www.andersenactiefwonen.nl/buurgemeenschappen/

Nieuw landgoed Oostkapelle (Zeeland)

Net buiten het Zeeuwse Oostkapelle, tegen natuurgebied De Manteling en nabij de
badplaats Domburg, is op ruim 18.7 ha een nieuw landgoed ontwikkeld.
Het biedt ruimte aan 3 nieuw te bouwen landhuizen, elk op ca. 6 ha eigen grond,
rond een forse waterpartij. Naast openbare bossen heeft elk landgoed ca. 9.000 m2 privé-grond.
De landgoederen zijn NSW gerangschikt, wat fiscale vrijstellingen inhoudt voor onder meer
overdrachtsbelasting, successierecht en OZB. Meer informatie: http://www.debakkermakelaardij.nl

Nieuw landgoed Oostkapelle (Zeeland)
/anders-en-actief-wonen/netwerken/bemiddeling-en-makelaardij/actualiteit/nieuw-landgoed-oostkapelle-zeeland/

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Het Kenniscentrum Anders, Actief en Duurzaam Wonen komt graag in contact met initiatiefgroepen die in een vorm van collectief of mede particulier opdrachtgeverschap hun ideale woonomgeving willen realiseren. Dat kan heel diverse vormen opleveren; een traditionele woongemeenschap maar ook Gestippeld Wonen, een buurgemeenschap in een krachtwijk, een Groeneborg buurgemeenschap in een plattelandsdorp, Centraal Wonen voor meerdere generaties, een project van Allochtonen, wonen in een woonservicezone, enz. Het maakt niet uit of u denkt aan koop, huur in het duurdere segment of een mengvorm. Waar wenselijk wordt er een woningbouwcorporatie bij betrokken om ook lagere huren te kunnen bedienen. Prioriteit krijgt het streven dat initiatiefgroepen vitale woonomgevingen opbouwen met sterke netwerken.

Meerdere provincies geven subsidie om de aanloopfases naar Collectief Particulier Opdrachtgeverschap te ondersteunen.
Meer..>